Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Reflejos: Το κουβανικό blogger είναι γεγονός!

Πηγή: Cubadebate

Μια νέα πλατφόρμα φιλοξενίας κουβανικών μπλογκ εμφανίστηκε στο διαδίκτυο  με την ονομασία Reflejos. Μέσα σε ένα μόλις μήνα λειτουργίας της σελίδας τα φιλοξενούμενα μπλογκ έφτασαν ήδη τα 500. Οι δημιουργοί προβλέπουν ότι ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς δημιουργούνται καθημερινά νέα ιστολόγια.  

Οι κύριες θεματικές ενότητες με τις οποίες ασχολούνται οι κουβανοί μπλόγκερς έχουν για την ώρα ομαδοποιηθεί σε κατηγορίες όπως πολιτική, τενολογία, πολιτισμός και κοινωνία, αθλητικά, ιστορία και μετάφραση, φωτογραφία κ.α.


Χάρη σε αυτό το εργαλείο που αναπτύχθηκε από μια ομάδα ειδικών από το Joven Club de Computación (κλαμπ νέων πληροφορικής), συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο οι νέοι κουβανοί μπλόγκερς μαζί με τους πιο προχωρημένους που διατηρούν ήδη προσωπικές σελίδες σε διεθνείς servers ή σε άλλα κουβανικά domains.

Σε αυτή την πρώτη φάση της πλατφόρμας, που φέρει το όνομα "Μπλογκς της κουβανικής οικογένειας", μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο οι ενδιαφερόμενοι χρήστες από το Joven Club de Computación του νησιού, αν και είναι προσβάσιμη και από το εξωτερικό από την ηλεκτρονική διεύθυνση:    http://cubava.cu

Από την υποδοχή αυτής της υπηρεσίας και από την εμπειρία των χρηστών σε όλη τη χώρα οι δημιουργοί της Reflejos εργάζονται για να βελτιώσουν τις παροχές με σκοπό να μειώσουν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καλή αλληλεπίδραση σε αυτό τον ψηφιακό χώρο.