Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

18ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών , Εκουαδόρ 7-13 Δεκέμβρη 2013

Πηγή: Radio Habana
«Νεολαία ενωμένη ενάντια στον ιμπεριαλισμό
για την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική αλλαγή»


Είναι το σύνθημα του 18ου  Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών  που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ Κίτο από 7 έως 13 Δεκέμβρη. Στην πρώτη διεθνή προπαρασκευαστική συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη στην Νότια Αφρική εγκρίθηκε  μεταξύ άλλων και το  σήμα του Φεστιβάλ. Το Εκουαδόρ είναι η τέταρτη χώρα της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το 11Ο (1978) και το 14ο (1987) διοργανώθηκε στην Κούβα, ενώ στην Βενεζουέλα πραγματοποιήθηκε το 16ο το 2005.


 Εκ μέρους της κυβέρνησης του Εκουαδόρ , η υπουργός Rosa Mireya Cardenas ευχαρίστησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) για την εμπιστοσύνη προς την χώρα της και την δυνατότητα να διοργανώσει αυτή την σημαντική εκδήλωση, και κάλεσε την νεολαία όλου του κόσμου να εντείνει την αντιμπεριαλιστική πάλη παγκοσμιοποιώντας την ειρήνη, την φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για να οικοδομήσουμε από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας του Εκουαδόρ Juan Francisco Torres
κατά την διάρκεια της προπαρασκευαστικής συνάντησης της διοργανώτριας χώρας στην οποία συζητήθηκαν οργανωτικοτεχνικά και πολιτικά ζητήματα της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, τόνισε ότι η χώρα του Eloy Alfaro και ιδιαίτερα η νεολαία της προετοιμάζονται για το Φεστιβάλ.

Σχεδόν 100 αντιπρόσωποι  από 40 Εθνικές, Περιφερειακές και Διεθνείς Οργανώσεις Νεολαίας και Φοιτητών συμμετείχαν στην προπαρασκευαστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, που ήταν και η έδρα του προηγούμενου 17ου Φεστιβάλ τον Δεκέμβριου του 2010. Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση των επόμενων προπαρασκευαστικών  διεθνών συναντήσεων τον Ιούνιο στην Ισπανία και τον Σεπτέμβριο στην Ινδία καθώς και το πλαίσιο των πολιτικών συζητήσεων στο ίδιο το Φεστιβάλ τον Δεκέμβριο.