Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Mέτρα της Μπολιβαριανής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του Κοροναϊού


Πηγή: Todos somos venezuela gr*

Ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ανέρχεται στα 84, καθώς τη Δευτέρα υπήρξαν 7 νέα κρούσματα.  Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, στο πλαίσιο της κοινωνικής Καραντίνας για την καταπολέμηση του Κοροναϊού, εκδίδει νέο διάταγμα στο οποίο αναγγέλλει τα εξής:
  • Επικύρωση της Εργασιακής Στασιμότητας έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 (Απαγόρευση απολύσεων
  • Ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου πληρωμής μισθοδοσίας από τις εταιρείες της χώρας για μία περίοδο 6 μηνών από τον Μάρτιο. 
  • Αναστολή της χρέωσης ενοικίου σε επιχειρήσεις και κεντρικές κατοικίες για 6 μήνες για την προστασία των οικογενειών της Βενεζουέλας. 
  • Πληρωμή ειδικών επιδομάτων σε άτυπους και ιδιωτικούς εργαζόμενους. 
  • Αναστολή για 6 μήνες πληρωμής κεφαλαίου και τόκων τραπεζικών δανείων
  • Έγκριση στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, των όρων πρόσβασης για την απόκτηση πιστώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
  • Απαγόρευση διακοπής όλων των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τους επόμενους 6 μήνες.

Tο Υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει μέτρα για να στηρίξει τους Βενεζουελανούς που έχουν απομείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτός της εθνικής επικράτειας λόγω της πανδημίας Covid-19. Με αυτή την έννοια, ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ να επιτρέψουν μία ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Conviasa ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βενεζουέλα, προκειμένου να επαναπατριστούν πολίτες της Βενεζουέλας που το επιθυμούν.


*
* Το Prensa Rebelde αναδημοσιεύει όλες τις αναρτήσεις του blog της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης"Todos somos Venezuela" προς διευκόλυνση της διάδοσης των δημοσιεύσεων της επιτροπής στα κοινωνικά δίκτυα, της οποίας το blog είναι μόνιμα μπλοκαρισμένο στο fb.