Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Σε πλήρη εξέλιξη το πραξικόπημα στη Βολιβία


Πυρπολήσεις  κρατικών κτιρίων, επιθέσεις σε ΜΜΕ

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κατήγγειλε και καταδίκάσε σήμερα το σχέδιο πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη από την αντιπολίτευση. 

Μέσω του κοινωνικού δικτύου Τwitter, ο πρόεδρος περιέγραψε την "φασιστική" επίθεση μέσω πράξεων βίας από εξτρεμιστικές ομάδες που πυρπόλησαν το σπίτια των κυβερνητών στην επαρχιακή πόλη Τσουκισάκα, στην πόλη Ορούρο καθώς και το σπίτι της αδερφής του προέδρου Μοράλες στην ίδια πόλη. 


Μέσω του λογαριασμού του a @evoespueblo ο πρόεδρος απεύθυνε έκκληση για διατήρηση της δημοκρατίας και της ειρήνης, μπροστά στις επιθέσεις που ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του ηττημένου προεδρικού υποψήφιου στις εκλογές της 20ης Οκτώβρη Κάρλος Μέσα και στη συνέχεια με τις εξτρεμιστικές εκκλήσεις του Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτη της (τοπικής) επιτροπής Comite Pro Santa Cruz. 

Το Σάββατο, η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) στη Γερουσία έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση με την οποία απορρίπτει"τις πράξεις βίας που πραγματοποιούν ομάδες βανδάλων σε διάφορες περιοχές της χώρα της χώρας, ενέργειες αποτελούν μέρος ενός πραξικοπήματος”.