Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα του Νικολάς Μαδούρο και του Έβο Μοράλες (+fotos)




O Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο Μόρος και ο Πρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας Έβο Αγιούμα Μοράλες, πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στο νησί για να ευχηθούν στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών Μιγκέλ Ντίας Κανέλ


Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον πρόεδρο και την κουβανική κυβέρνηση και επαναβεβαίωσαν την σχέση συνεργασίας και ενότητας των δύο χωρών με την Κούβα.

Ο Νικολάς Μαδούρο, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι έρχεται στην Κούβα, για να φροντίσουν τα δύο αδελφά έθνη, “τι άλλο μπορεί να γίνει, τι άλλο είναι απαραίτητο για τους λαούς μας, για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, για να θέσουμε βαθιές και σταθερές βάσεις της πολιτικής, πνευματικής, ηθικής, και πάνω απ όλα, της οικονομικής ένωσης, η οποία είναι αυτή που θα εδραιώσει την πραγματική ένωση”.

Ο Έβο Μοράλες δήλωσε ότι “θα έχουμε μια συνάντηση για να εγκρίνουμε διάφορες δράσεις εμπορικού χαρακτήρα για την ενοποίηση, θα επαναδιατυπώσουμε την ατζέντα της ALBA-TCP, της CELAC. "Η Κούβα είναι μια χώρα με μεγάλη φήμη παγκοσμίως. Εκτιμώ την μεγάλη της αλληλεγγύη με τους λαούς του κόσμου. Είμαστε εδώ για να καθορίσουμε τη νέα ατζέντα των δράσεων για να συνεχίσουμε με την κληρονομιά του Φιντέλ”.