Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ο πρόεδρος της Συρίας δηλώνει ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ήδη διεξάγεται

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ υποστήριξε ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ότι η σύγκρουση στο Ντονμπάς είναι ένας "πόλεμος δι' αντιπροσώπων" για μια μεγαλύτερη σύγκρουση.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο Aλ Άσαντ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, δήλωσε ότι αυτή η ανάφλεξη διεξάγεται για λογαριασμό της Δύσης από τρομοκράτες στη Συρία και από τους ναζί που χρησιμοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

"Πιστεύω ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αλλά έχει διαφορετική μορφή (...) λόγω του σύγχρονου οπλισμού, ιδίως των πυρηνικών όπλων, υπάρχει μια δύναμη περιορισμού έναντι ενός παραδοσιακού πολέμου", δήλωσε ο Σύριος ηγέτης.

Προσθέτοντας  ότι "γι' αυτό οι πόλεμοι τείνουν να είναι επικουρικοί- γι' αυτό σήμερα ο Ζελένσκι διεξάγει πόλεμο για λογαριασμό της Δύσης με τον  ναζιστικό στρατό του, φυσικά".

Σύμφωνα με τον Άσαντ, το ίδιο ισχύει και για τους "τρομοκράτες, οι οποίοι είναι στρατοί που δρουν για λογαριασμό της Δύσης στη Συρία και σε άλλες περιοχές".

 
Syrian President to President Putin:


Σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Σύριος ηγέτης τόνισε ότι μετά τη νίκη της Ρωσίας θα υπάρξει περισσότερη ειρήνη στον κόσμο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση "θα αρχίσει να αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία, διότι μέρος όσων έχουν υποστεί η Συρία, το Ιράκ και πολλές άλλες χώρες είναι αποτέλεσμα ενός μονοπολικού κόσμου. Όταν η Ρωσία νικήσει (...), όπως επιθυμεί η πλειοψηφία των Σύριων, θα προκύψει ένας νέος, ασφαλέστερος και πιο ειρηνικός κόσμος", δήλωσε ο Άσαντ.

Ο  Σύριος Πρόεδρος δήλωσε  επίσης ότι η Συρία αναγνωρίζει τα νέα σύνορα της Ρωσίας που προέκυψαν  μετά την προσχώρηση τεσσάρων περιοχών μετά από δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στα εδάφη αυτά στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.