Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Λευκορωσία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο της Κούβας για τον κορονοϊο

 Πηγή:  The Press Project

Το SOBERANA PLUS έγινε το πρώτο εμβόλιο COVID-19 της Κούβας που καταγράφηκε στην Ευρώπη, όπως ενημερώνει το πρακτορείο BelTA του Μίνσκ, επικαλούμενο το Κέντρο Εξετάσεων και Δοκιμών στην Υγειονομική Υπηρεσία.

«Ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Εξετάσεων και Ελέγχων στην Υγειονομική Υπηρεσία και του Κέντρου Κρατικού Ελέγχου Φαρμάκων, Εξοπλισμού και Ιατρικών Συσκευών (CECMED), το εμβόλιο COVID-19 SOBERANA PLUS που παράγεται από το Ινστιτούτο Finlay είναι ανάμεσα στα εμβόλια που έχουν καταγραφεί στη Λευκορωσία», αναφέρεται στο δελτίο τύπου στον ιστότοπο του Κέντρου Εξετάσεων και Ελέγχων στην Υγειονομική Υπηρεσία.

Αντιπροσωπεία του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της φαρμακευτικής βιομηχανίας της Κούβας επισκέπτεται τη Λευκορωσία από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου. Σε μία από τις συναντήσεις η κουβανική αντιπροσωπεία και οι Λευκορώσοι ομόλογοί της συζήτησαν τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα των εμβολίων. Ο πρύτανης του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου Gomel Igor Stoma έκανε παρουσίαση με θέμα “Συγκριτική ανοσογονικότητα και ασφάλεια εμβολιασμού COVID-19 στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας” και μίλησε για τις πρακτικές πτυχές της χορήγησης εμβολίων στη Λευκορωσία.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εμβολίων Finlay Vicente Vérez Bencomo παρουσίασε έκθεση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που παράγονται στην Κούβα. Εξέφρασε την ετοιμότητά του να παράσχει δωρεάν τα εμβόλια COVID-19 στη Λευκορωσία. Ο διευθυντής του Κέντρου Εξετάσεων και Δοκιμών στην Υπηρεσία Υγείας Dmitry Grinko και ο πρύτανης του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου Gomel Igor Stoma παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο εθνικό εκπαιδευτικό και πρακτικό εγχειρίδιο Γενικής Εμβολιολογίας.

Επιπλέον, το Κέντρο Εξετάσεων και Δοκιμών στην Υπηρεσία Υγείας και το CECMED υπέγραψαν συμφωνία για τη διενέργεια διεργαστηριακών συγκρίσεων.