Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταγγέλλει τρομοκρατική επίθεση κατά του συστήματος φυσικού αερίου στα ανατολικά της χώρας

 Πηγή: Resumen Latinoamericano

Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Ταρέκ Ελ Αισάμι , κατήγγειλε την Κυριακή την επίθεση εναντίον του συστήματος φυσικού αερίου ανατολικά της χώρας, επισημαίνοντας επίσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν κινητοποιηθεί για την αποκατάσταση του.

«Απευθύνουμε την καταγγελία μας στη χώρα και στους λαούς του κόσμου για μια νέα επίθεση στο σύστημα φυσικού αερίου στην Ανατολική Βενεζουέλα. Πρόκειται για τις ίδιες τρομοκρατικές ομάδες, που όπως πάντα, ενήργησαν ενάντια στο εθνικό συμφέρον για να επηρεάσουν τη ζωή του λαού μας», δήλωσε ο υπουργός Ελ Αισάμι.

Ομοίως, ο υπουργός της Βενεζουέλας τόνισε ότι αυτή η επίθεση επιδιώκει να απειλήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, «η άθλια επίθεση είναι μέρος του σεναρίου της δολιοφθοράς που διαπράττουν οι εχθροί της ειρήνης», είπε. 

«Αυτή τη στιγμή σβήνουμε τη φωτιά που προκλήθηκε από αυτήν την εγκληματική ενέργεια, για να αποκαταστήσουμε την παροχή των υπηρεσιών αυτής της υποδομής», επεσήμανε ο Ελ Αισάμι. 

Ανέφερε τέλος, ότι εκείνη τη στιγμή οι εργαζόμενοι της Petróleos de Venezuela S.A. (PDVSA), πυροσβέστες, τεχνικό προσωπικό και μέλη των Εθνικών Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων (FΑΝΒ), εξακολουθούν να επιχειρούν για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του συστήματος αερίου στα Ανατολικά.