Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

ΗΠΑ: Η Σύνοδος Κορυφής των Λαών είναι το πραγματικό πολιτικό γεγονός

Πηγή: Trabajadores

Ο Mιγκέλ Ντιας-Κανελ Μπερμούδες, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα στο Twitter ότι η Σύνοδος των Λαών που θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες, από τις 8 Ιανουαρίου. έως 10 Ιουνίου, θα είναι το πραγματικά υπερβατικό πολιτικό γεγονός, σημειώνοντας ότι διάφορα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα από τη Λατινική Αμερική θα συγκεντρωθούν σε αυτήν την πόλη των ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

«Διάφορα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα από τη Λατινική Αμερική και μια ευρεία συμμετοχή από διάφορους τομείς στις ΗΠΑ θα συναντηθούν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια για να πραγματοποιήσουν τη Σύνοδο Κορυφής των Λάων. Αυτό θα είναι το πραγματικά σημαντικό πολιτικό γεγονός για τους λαούς μας», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο.

Πριν από μέρες, ο πρόεδρος της Κούβας απέρριψε τη μεροληπτική θέση της Ουάσιγκτον και δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετείχε στην 9η Σύνοδο Κορυφής των Αμερικών, ως αποτέλεσμα της σταθερής απόφασης της Κούβας εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσκαλούσαν ισότιμα όλες τις χώρες του ημισφαιρίου .

Η Σύνοδος Κορυφής των Λαών, που ξεκινά αύριο, θα συγκεντρώσει περισσότερες από 200 κοινοτικές οργανώσεις, κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα και προοδευτικές δυνάμεις, τα μέλη των οποίων θα ενώσουν τις φωνές τους στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και μιας αξιοπρεπούς ζωής για τους κατοίκους της περιοχής.

Το φόρουμ  περιλαμβάνει πάνελ, εργαστήρια, πολιτιστικές δραστηριότητες, ζωντανή μουσική και ολομέλειες ως ένδειξη της ενότητας του ημισφαιρίου μέσα στην πολυμορφία του.



Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί το πάνελ ¡Deja a Cuba Vivir! (Aφήστε την Κούβα να ζήσει) όπου οι νέοι θα εκφράσουν την καταδίκη του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά του νησιού, ο οποίος έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια.