Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Το Ισραήλ συνέλαβε πάνω από 1.200 Παλαιστίνιους τον Απρίλιο

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Συμπεριλαμβανομένων 165 ανήλικων και 11 γυναικών, εν μέσω του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και της αύξησης των σιωνιστικών εξώσεων.

1.228 Παλαιστίνιοι φυλακίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις του Κέντρου Πληροφοριών Wadi Hilweh στην Ιερουσαλήμ.

Στην καταγραφή που συμμετείχαν επίσης η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και πρώην Φυλακισμένων, η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων και το Ίδρυμα Addameer για την φροντίδα Φυλακισμένων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων fυπάρχουν 165 ανήλικοι και 11 γυναίκες θύματα σιωνιστικής φυλάκισης κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου.

Σύμφωνα με αυτά τα ιδρύματα που σχετίζονται με τις υποθέσεις των κρατουμένων, οι ισραηλινές αρχές ξεκίνησαν μια μαζική εκστρατεία συλλήψεων τον τελευταίο μήνα, καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθσμό συλλήψεων από την αρχή του τρέχοντος έτους.


Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το υψηλότερο ποσοστό συλλήψεων καταγράφηκε στην πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου έγιναν 793 συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένων 139 ανηλίκων. Σύμφωνα με την νακοίνωση, το Ισραήλ έχει εκδώσει 154 εντάλματα διοικητικής κράτησης (χωρίς κατηγορία), συμπεριλαμβανομένων 68 νέων εντολών και 86 εντολών παράτασης κράτησης.

Αναφέρεται επίσης ότι οι συλλήψεις συνοδεύονταν από "σοβαρές παραβιάσεις κατά των κρατουμένων και των οικογενειών τους, καθώς και μετά τη μεταφορά τους σε κέντρα έρευνας και κράτησης, εκτός από τους τραυματισμούς των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών, που προκλήθηκαν από πυροβολισμούς του ισραηλινού στρατού".

Το σύνολο των ιδρυμάτων ανέφερε ότι "οι ισραηλινές αρχές πυροβόλησαν κατά των κρατουμένων, εκτός από τη χρήση της πολιτικής συλλογικής τιμωρίας που έπιβλήθηκε στην πλειοψηφία των οικογενειών τους μέσω βανδαλισμών και καταστροφών σπιτιών, χρήσης αστυνομικών σκύλων και άλλων μεθόδων".


Τέλος, επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές έφτασε τους περίπου 4.700 μέχρι το τέλος του περασμένου Απριλίου, μεταξύ των οποίων 32 γυναίκες και 170 ανήλικοι, ενώ ο αριθμός των διοικητικών κρατουμένων έφτασε τους 600 περίπου.