Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Η Κούβα αναγνωρίζει την υποστήριξη της UNICEF στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Πηγή: prensa-latina.cu

Ο αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας της Καραϊβικής στα Ηνωμένα Έθνη, Γιούρι Γκάλα, παρουσίασε χθες λεπτομέρειες για την υποστήριξη της UNICEF, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υγειονομομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεχώρισε τη δωρεά μιας μονάδας οξυγόνου, 1.300.000 συρίγγων και προμηθειών για την ενίσχυση της ψυκτικής αλυσίδας για την υποστήριξη της εκστρατείας εμβολιασμού.

Η UNICEF ​​δώρισε επίσης 14.304 τεστ κιτ PCR για την ανίχνευση του Covid-19, μέσα αποθήκευσης νερού, ντισπένσερς και αντιβακτηριδιακά τζελ, συνέχισε.

Αυτή η οντότητα του ΟΗΕ υποστήριξε την υγειονομική ανταπόκριση στην Κούβα με παιδιατρικούς συμπυκνωτές οξυγόνου, μονάδες προσωπικής υγιεινής, μάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό για 12.200 επαγγελματίες υγείας, συνέχισε ο Γκάλα.

Τέτοιες ενέργειες, υπογράμμισε, μαζί με την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας, συνέβαλαν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των υγειονομικών ιδρυμάτων της Κούβας και στην αποτελεσματική εφαρμογή της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Η Κούβα, η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανέπτυξε εθνική εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού κατά αυτής της ασθένειας και με δικά της εμβόλια, ολοκλήρωσε πρόσφατα αυτό το πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς κανένα θάνατο, τόνισε ο πρέσβης.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, εμβολιάστηκαν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια παιδιά της Κούβας ηλικίας μεταξύ 2 και 18 ετών, διευκρίνισε.

Όπως υπενθύμισε ο Γκάλα, η ευημερία των παιδιών και των εφήβων αποτελεί προτεραιότητα στη μεγαλύτερη των Αντιλλών, ενώ ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους είναι εγγενής στο κοινωνικό σχέδιο της Κούβας και προσδιορίζεται μέσω πολιτικών και προγραμμάτων σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ασφάλεια και ο πολιτισμός.

Ολοκληρώνοντας, ο πρέσβης επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Κούβας να συνεχίσει να ενισχύει τους δεσμούς συνεργασίας με τη Unicef ​​και να συνεχίσει να εργάζεται μαζί για την υγεία, την εκπαίδευση, την προστασία και την ευημερία των παιδιών.