Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Εργοστάσιο παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik στο Περού

Foto: TV Perú
Η περουβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 12 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 θα φτάσουν στη χώρα τον Σεπτέμβριο. 

Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εγκατασταθεί εργοστάσιο στη χώρα της Νότιας Αμερικής για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik κατά του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια του μηνύματός του προς το έθνος, ο πρόεδρος ανέφερε ότι "ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της περουβιανής και της ρωσικής κυβέρνησης, έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση ενός εργοστασίου παραγωγής εμβολίων Sputnik στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας (Ερνάντο Σεβάλος) θα δώσει περισσότερα λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του έργου".

Επιπλέον, τόνισε ότι για αυτόν το μήνα έχει προγραμματίσει η άφιξη πάνω από 12 εκατομμύρια δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού. "Με αυτό ελπίζουμε να επιτύχουμε τον στόχο εμβολιασμού του 50% του πληθυσμού με δύο δόσεις", ανέφερε.


Ο αρχηγός του κράτους επεσήμανε ότι τον περασμένο Αύγουστο έγιναν περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις, φτάνοντας τις 11 εκατομμύρια οι χορηγούμενες πρώτες δόσεις και πάνω από τις 8 εκατομμύρια οι δεύτερες, συνολικά πάνω από 19 εκατομμύρια οι δόσεις που χορηγήθηκαν στον πληθυσμό.

Ενίσχυση της οικονομίας 

Ο Περουβιανός πρόεδρος σχολίασε επίσης ότι εργάζονται για την τόνωση της οικονομίας της χώρας και, για αυτό, στις 13 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η χορήγηση ενός οικογενειακού επιδόματος 350 sol ανά άτομο (85 δολάρια περίπου) και από αυτό θα επωφεληθούν πάνω από 13 εκατομμύρια Περουβιανοί.

Ο Καστίγιο ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζεται η επένδυση κεφαλαίων στην εθνική οικονομία που θα δημιουργήσουν περίπου 40.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. 

Ένας άλλος στόχος της κυβέρνησης του Περού είναι η μεταφορά πόρων για τη δημιουργία 260.000 θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα. "Ένα πακέτο δημόσιων επενδύσεων για την επανενεργοποίηση έργων στη διαδικασία εκτέλεσης", σχολίασε.

"Το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται σε συνεχή αξιολόγηση. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χρέος να εργάζονται σκληρά και με διαφανή τρόπο και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα μιλήσει γι 'αυτούς", τόνισε ο πρόεδρος Καστίγιο στο τέλος της ομιλίας του.