Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η Βενεζουέλα απορρίπτει την απειλή των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις


Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στην τράπεζα διαλόγου με την αντιπολίτευση  ανέφερε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες, απέρριψε την Πέμπτη τις δηλώσεις του Εμπορικού επιτετραμμένου του Εξωτερικού Γραφείου των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, Τζέιμς Στόρι, ο οποίος απείλησε να επιβάλει νέες κυρώσεις στο έθνος.

Ο Βορειοαμερικανός διπλωμάτης διαβεβαίωσε ότι ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση μελετούν νέες κυρώσεις και μέτρα εξαναγκασμού κατά της Βενεζουέλας σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αποτελέσματα στην τράπεζα διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στο Μεξικό. 

Ο Χόρχε Ροντρίγκες απάντησε μέσω Twitter στις δηλώσεις του Βορειαμερικανού αξιωματούχου, ο οποίος δεν εξήγησε γιατί γνωρίζει τις προθέσεις τρίτων χωρών που δεν έχουν καμία σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο επίσης εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στην τράπεζα διαλόγου με την αντιπολίτευση, ανέφερε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Πρώτον, κύριε Τζίμι, ηρεμήστε. Σας βρίσκω σε σύγχυση. Δεύτερο, είναι κατάφορα βλακώδες, έστω και από μακρυά, να πιστεύετε ότι σε αυτό το στάδιο θα ενδώσουμε στις πιέσεις σας. Τρότο, όσες κυρώσεις και να απειλούν τη Βενεζουέλα, η απάντησή μας θα είναι η ίδια", είπε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.



"Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη των ξένων, διότι αυτός ο διάλογος είναι μεταξύ Βενεζουελανών ", δήλωσε ο Ροντρίγκες.