Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Συζήτηση του ελληνικού τμήματος του Δικτύου στο Αντιιμπεριαλιστικό Συνέδριο του Καράκας

Πηγή: cubaenresumen.org

Ξεκίνησε το Συνέδριο της Διακοσαετίας (Bicentenario) των Λαών του Κόσμου, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πόλη του Καράκας της Βενεζουέλας.

Εκπρόσωποι από κοινωνικές οργανώσεις από τη Βενεζουέλα και διάφορες χώρες του κόσμου έχουν έρθει στο Καράκας. Με όλα τα μέτρα βιοασφάλειας για την εγγύηση της υγείας των παρευρισκομένων, στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης διανοούμενοι, καλλιτέχνες και κυβερνητικοί εκπρόσωποι.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας πραγματοποίησε την πρώτη του συζήτηση στην οποία συμμετείχαν η Λαμπρινή Θωμά και ο Βαγγέλης Γονατάς του τμήματος του Δικτύου στην Ελλάδα, η Κάρολ Ντελγκάδο από τη Βενεζουέλα και ο Ραούλ Ρομέρο από το τμήμα του Δικτύου στο Μεξικό.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον αγώνα που διεξάγει ο ελληνικός λαός, ο οποίος με τα λόγια της Λαμπρινής "είναι πιο αδελφωμένος με τη Λατινική Αμερική παρά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες". Και επίσης, στις χώρες του νότου του κόσμου, ο αγώνας για τη χειραφέτηση και ενάντια στον ιμπεριαλισμό δημιουργεί δεσμούς και διαλόγους αλληλεγγύης. Για τον Βαγγέλη, η Βενεζουέλα και η Κούβα είναι σημείο αναφοράς σε αυτούς τους αγώνες και γι 'αυτό ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να συνεχίσουν να είναι αλληλέγγυοι προς τη Μπολιβιανή Επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, το Δίκτυο θα έχει περισσότερες συζητήσεις δια ζώσης και διαδικτυακά στις οποίες θα συμμετέχουν άτομα από το Περού, τη Χιλή, το Μεξικό, την Κούβα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, μεταξύ άλλων.

(Αναδημοσίευση από redhgrecia.blogspot.com)