Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Σουηδικές πόλεις θα φιλοξενήσουν δράσεις καταδίκης του αποκλεισμού κατά της Κούβας

Πηγή: Prensa-latina.cu

Αρκετές σουηδικές πόλεις θα φιλοξενήσουν το Σάββατο δράσεις για να καταγγείλουν τον αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Κούβας, στα πλαίσια  μιας παγκόσμιας ημέρας που καταδικάζει αυτήν την πολιτική, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Σουηδοκουβανικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης, Zoltan Tiroler.

 

Σε δηλώσεις στο Prensa Latina, διευκρίνισε ότι έστειλαν επιστολή προς τα παραρτήματα της οργάνωσης στη σκανδιναβική χώρα, καλώντας για ενέργειες που ζητούν τον τερματισμό της οικονομικής, εμπορικής και χρηματοπιστωτικής πολιορκίας που έχει επιβληθεί στο νησί.

 

Κάθε ομάδα είναι ελεύθερη να επιλέξει τις πρωτοβουλίες, για παράδειγμα, στην πόλη μου Γιόνκοπινγκ θα διανείμουμε φυλλάδια και θα συζητήσουμε με τους ανθρώπους για τον αποκλεισμό της Κούβας, είπε.

 

Σύμφωνα με τον Τιρόλερ, εκτός από την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ουάσινγκτον, η ημερίδα θα επιτρέψει τη διάδοση της καμπάνιας για την υποστήριξη της αγοράς συρίγγων για εμβολιασμό στην Κούβα κατά του Covid-19, τρέχουσας προτεραιότητας του συλλόγου.

 

Το κανάλι Europa por Cuba (Ευρώπη για την Κούβα) κάλεσε σε δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου και έξοδο στους δρόμους στις 12 και 13 Ιουνίου στις πέντε ηπείρους για να καταδικάσουν τον αποκλεισμό και να απαιτήσουν την άμεση και άνευ όρων άρση του.

 

Ο Τιρόλερ διαβεβαίωσε ότι μεγάλες σουηδικές πόλεις, όπως η πρωτεύουσα και το Γκέτεμποργκ, θα είναι το σκηνικό διαδηλώσεων υποστήριξης για το νησί της Καραϊβικής.

 

Το κάλεσμα για κινητοποίηση σε μια νέα παγκόσμια ημέρα κατά του αποκλεισμού που υφίσταται η Κούβα για περισσότερα από 60 χρόνια, διατυπώνεται αυτή τη φορά στην ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενός σχεδίου ψηφίσματος σχετικά με την ανάγκη τερματισμού αυτής της πολιτικής.

 

Ένα παρόμοιο κείμενο εγκρίνεται στο κύριο φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών σε 28 περιστάσεις από το 1992.