Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Χεράρδο Ερνάντες νέος Εθνικός Συντονιστής των CDR

 Πηγή: Granma.cu

Τα μέλη της Εθνικής Διεύθυνσης των Επιτροπών Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR ) ενέκριναν την απαλλαγή λόγω ανανέωσης του συντρόφου Κάρλος Ραφαέλ Μιράντα Μαρτίνες από τα καθήκοντά του ως Εθνικού Συντονιστή των CDR, όπου είχε υπηρετήσει για περισσότερα από εννέα χρόνια.

Στον σύντροφο Μιράντα Μαρτίνες αναγνωρίστηκε η ανοδική διαδρομή του στον οργανισμό, η επιμονή και η αφοσίωσή του. Ακολούθως θα του ανατεθούν άλλα καθήκοντα.

Για τη θέση του Εθνικού Συντονιστή στον οργανισμό εξελέγη ο σύντροφος Χεράρδο Εντάντες Νορντέλο, ο οποίος υπηρετούσε ως Αναπληρωτής Εθνικός Συντονιστής.

 

Ο Χεράρδο, 55 ετών, είναι πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων. Κατέχει τη διάκριση του «Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας» και έχει διαγράψει μια καρποφόρα πολιτική και επαναστατική διαδρομή, καταλαμβάνοντας διάφορες αρμοδιότητες από τα φοιτητικά του χρόνια.

 Ολοκλήρωσε διεθνιστική αποστολή στη Λαϊκή Δημοκρατία της Αγκόλας, όπου ξεχώρισε για το θάρρος και την αποφασιστικότητά του σε διάφορες μάχιμες αποστολές. Έχει παρασημοφορηθεί με τα μετάλλια «Διεθνιστής Μαχητής» και «Φιλίας Κούβας - Λαϊκής Δημοκρατίας της Αγκόλας», καθώς και του «Τάγματος Πλάγια Χιρόν».

 Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, πραγματοποίησε αποστολές στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών κατά της Κούβας.

 Αφού εξέτισε περισσότερα από 16 χρόνια άδικης φυλάκισης σε αυτήν τη χώρα, επέστρεψε στην πατρίδα το 2014. Απολαμβάνει μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης στους ανθρώπους μας. Είναι βουλευτής της Εθνικής Συνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας στο 9ο Νομοθετικό Σώμα της.

 Ως Αναπληρωτής Εθνικός Συντονιστής εξελέγη ο σύντροφος Βλαδιμίρ Σάουρι Βερμούδες, μέχρι πρότινος Επαρχιακός Συντονιστής των Επιτροπών Υπεράσπισης της Επανάστασης στην Αβάνα.

 Ο Βλαδιμίρ, 46 ετών, είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικής και έχει περάσει για περισσότερα από 25 χρόνια από διάφορες θέσεις στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Επαρχιακού Συντονιστή στο Σάνκτι Σπίριτους, του Προϊστάμενου Τμήματος και Μέλους της Εθνικής Γραμματείας.

 Είναι απόφοιτος με εξειδίκευση στην Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα και βουλευτής της Εθνικής Συνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας στο 9ο Νομοθετικό Σώμα της.

 Ο Δεύτερος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, σύντροφος Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, συμμετείχε στη συνεδρίαση της διευρυμένης Εθνικής Γραμματείας των CDR, που ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη, για τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Διεύθυνσης, στις επαρχίες κατοικίας τους.