Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Βενεζουέλα: Mάχη ενάντια στη κερδοσκοπία [+VIDEO]



Ο αντιπρόεδρος για την Οικονομία Tareck El Aissami, δήλωσε ότι ο κατάλογος καθορισμένων τιμών θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 27 Απριλίου, μόλις υπογραφεί. 

Ανακοινώνοντας την έναρξη  εφαρμογής σε όλη την επικράτεια του Στρατιωτικού- Πολιτικού Σχεδίου Ελέγχου κατά την Κερδοσκοπίας , σημείωσε ότι ο τελικός κατάλογος των καθορισμένων τιμών που περιλαμβάνει τις τιμές εμπορευμάτων μέχρι και την τελική κατανάλωση, είναι μέρος του σχεδίου, την εφαρμογή του οποίου διέταξε ο Πρόεδρος Nicolás Maduro και αποσκοπεί στην προστασία του λαού της Βενεζουέλας. 


Αυτό το Σάββατο, ξεκίνησε σε όλες τις δημοτικές αγορές της επικράτειας η επιθεώρηση των τιμών, μια διαδικασία που σύμφωνα με τον El Aissami, θα χρησιμεύσει επίσης και για να ακούσει τους εμπόρους και να δώσει λύσεις. 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Nicolás Maduro, από την Παρασκευή ξεκίνησε με ευθύνη της κυβέρνησης η εποπτευόμενη πώληση των προϊόντων της εταιρείας Coposa, επισήμανε ο αντιπρόεδρος για την Οικονομίας. 

Για την εφαρμογή των καθορισμένων τιμών,  η κυβέρνηση διακήρυξε την εποπτευόμενη πώληση των προϊόντων της εταιρείας Alimentos Polar, της εταιρείας λουκάνικων Plumrose και της Matadero Turmero.

Το μέτρο περιλαμβάνεται στον Οργανικό Νόμο για Δίκαιες Τιμές και επιδιώκει να διατηρήσει και να σεβαστεί τις συμφωνημένες τιμές των προϊόντων, καθώς και να καθορίσει το πεδίο εφαρμογής του.