Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ιταλοί ευρωβουλευτές ευχαριστούν για την αλληλεγγύη της Κούβας απέναντι στον Covid-19

Πηγή: Prensa-latina.cu

Ιταλοί ευρωβουλευτές ευχαρίστησαν την Κούβα για την αλληλεγγύη της με τη χώρα τους στον αγώνα κατά του Covid-19, σε επιστολή που έλαβε σήμερα η πρεσβεία του νησιού στο Βέλγιο.

Στην επιστολή προς την πρέσβη Νόρμα Γκοϊκοετσέα, μέλη της ομάδας Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσαν συγκινημένοι από την παρουσία μιας μπριγάδας κουβανών ιατρών και νοσηλευτών στην βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, την περισσότερο πληγείσα από τον κορονοϊό SARS CoV-2.


«Η υποστήριξή τους είναι ένα σημαντικό και απτό σύμβολο της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ του ιταλικού και του κουβανικού λαού», τόνισαν τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου Pina Picierno, Massimiliano Smeriglio, Giuseppe Ferrandino, Elisabetta Gualmini, Brando Benifei, Pierfrancesco Majorino, Andrea Cozzolino και Paolo De Castro. 

Ο κατάλογος των υπογραφόντων συμπληρώνεται από τους Pietro Bartolo, Patrizia Toia, Franco Roberti, Alessandra Moretti, Giuliano Pisapia και Irene Tinagli.

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, η γνώση και το θάρρος των επαγγελματιών υγείας από το μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών αποτελούν μια ανεκτίμητη βοήθεια στις προσπάθειες περιορισμού και εξάλειψης του ιού, υπεύθυνου για περισσότερους από 12.000 θανάτους στην ιταλική επικράτεια.

«Τα λόγια του δρ. Κάρλος Ρικάρντο Πέρες Ντίας: Πατρίδα για εμάς είναι η ανθρωπότητα, δεν θα ξεχαστούν εύκολα στη χώρα μας και συμφωνούν με αυτό που λέμε καθημερινά, αυτή η ασθένεια, όπως όλες, δεν είναι ατομικό πρόβλημα», τόνισαν.

Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι ο λαός του νησιού επιδεικνύει μια αληθινή συνείδηση ​​ανθρωπιάς. Στην επιστολή τους, οι Ιταλοί ευρωβουλευτές αναγνώρισαν το σύστημα υγείας της Κούβας ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και ξεχώρισαν τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών.

«Γι 'αυτό το λόγο δημιουργήσαμε εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Ομάδα Φιλίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα», συμπλήρωσαν.