Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Η καθολική εκκλησία της Ιταλίας ευχαριστεί για τη βοήθεια της Κούβας και της Αλβανίας


Πηγή: Prensa-latina.cu

Ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Επισκοπικής Συνόδου (CEI), Ιβάν Μαφέις, αναγνώρισε σήμερα τη βοήθεια που προσφέρεται στην Ιταλία από χώρες όπως η Κούβα και η Αλβανία για να αντιμετωπίσει την επιδημία του Covid-19.

Σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα, ο Μαφέις επεσήμανε ότι «είμαστε πολλοί που είμαστε συγκινημένοι από τη βοήθεια που τις τελευταίες ημέρες έφτασε από χώρες όπως η Κούβα, όπως η Αλβανία, που μπόρεσαν να διαθέσουν γιατρούς και νοσηλευτές για να βοηθήσουν στη δραματική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας».


Ο εκπρόσωπος της CEI ξεχώρισε αυτή τη χειρονομία που προέρχεται από «φτωχές χώρες» ως «ένα πραγματικά απίστευτο δείγμα αλληλεγγύης», ενώ τα ευρωπαϊκά έθνη κλείνουν ή το λιγότερο υψώνουν νέα σύνορα, καθώς ανησυχούν για να εξασφαλίσουν, κατανοητά, προσωπικό για τα νοσοκομεία τους.

Είναι δείγματα, δήλωσε, «που κάνουν καλό στην καρδιά, μακριά από εκείνη τη λογική που συχνά, επικαλούμενη το κοινό καλό, μας αδιάφορους, απόμακρους, ή να σκεφτούμε ότι το πρόβλημα είναι άλλων».

«Αυτές είναι ενδείξεις που, ακόμη και στη σιωπή της καθημερινής μας ζωής, μιλάνε στις χιλιάδες μορφές υπηρεσίας με τις οποίες πολλοί συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης", υπογράμμισε ο Μαφέις.