Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Διεθνής Αντι ιμπεριαλιστική Συνάντηση στo Καράκας (22-24/1/2020) – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ [+VIDEO}

Πηγή: www.vtv.gob.ve




Την Παρασκευή (24/1) κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Συνάντησης για την Κυριαρχία και την Ειρήνη και τη Ζωή, από το Πάρκο Los Caobos στο Καράκας, ο Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) για τα κράτη Monagas και Delta Amacuro, Χούλιο Τσάβες, συνόψισε τις κυριότερες αποφάσεις αυτής της συνάντησης.


  • Λειτούργησαν 12 ομάδες εργασίας για σημαντικά θέματα και όλα αυτά τα συμπεράσματα συμπεριλήφθηκαν στην τελική διακήρυξη που αντικατοπτρίζει το αίσθημα των λαών που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για την υπεράσπιση της κυριαρχίας τους.
  • Πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό συμπληρωματικό έργο όπου συζητήθηκαν θέματα όπως: συνταγματικές διαδικασίες ως εναλλακτικές λύσεις για την απελευθέρωση των λαών με εισηγητές από τη Βενεζουέλα, τη Χιλή, το Εκουαδόρ και την Κολομβία.
  • Εγκρίθηκαν δώδεκα ειδικές αποφάσεις, πέρα από τις διμερείς συναντήσεις που συνεχίζονται ακόμα.
  • Επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουμε σε μια διεθνή ενωτική πλατφόρμα ανά ήπειρο, περιοχή, υποπεριοχή και χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον ιμπεριαλισμό.
  • Προκηρύχθηκε η 27 Φεβρουαρίου 2020 ως Διεθνής Ημέρα Κινητοποίησης και Υποστήριξης της Μπολιβαριανής Επανάστασης σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, για να τιμήσουμε τα 31 χρόνια της πρώτης εξέγερσης και ήττας του νεοφιλελευθερισμού στην αμερικάνικη ήπειρο*.
  • Αποφασίστηκε η προκήρυξη παγκόσμιων κινητοποιήσεων καθ όλη τη διάρκεια του έτους και όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν οργανωτικές , θεωρώντας ότι το 2021 θα είναι ένα έτος 200ετίας**. Επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προχωρήσει παραπέρα αυτή η πρώτη μεγάλη Διεθνής Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση των λαών του κόσμου.
  • Στη συνάντηση συμμετείχαν 403*** αντιπρόσωποι από 72 χώρες και 2.096 αντιπρόσωποι από τη Βενεζουέλα, από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο, το Συνέδριο των Λαών και όλες τις οργανώσεις και τα κοινωνικά κινήματα που στηρίζουν την Μπολιβαριανή Επανάσταση. 
***
* H επέτειος της Λαικής εξέγερσης στο Καράκας που ονομάστηκε Caracazo και οφήγησε στην πτώση της νεοφιλελεύθερης αντιδραστικής κυβέρνησης και στην εκλογική νίκη του Ούγκο Τσάβες.
** Στις 24 Ιουνίου 1821 έγινε η Μάχη του Carabobo που σηματοδότησε την στρατιωτική ήττα της Ισπανίας και την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας.
*** Όπως κατήγγειλε στις 21/1 η Tania Díaz, αντιπρόεδρος Ιδεολογικής δουλείας, Προπαγάνδας και Επικοινωνίας του PSUV , (και αυτή τη φορά) με διάφορους τρόπους τέθηκαν διάφορα εμπόδια στους ξένους αντιπροσώπους και από τους 1.200,ένα μικρό ποσοστό (403) κατάφερε να επιβιβαστεί στα αεροπλάνα και να ταξιδέψει στο Καράκας.


Πηγή: www.aporrea.org

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  1. Το ΝΑΤΟ και οι στρατιωτικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμου.
  2. Περιβαλλοντική Ανάπτυξη και Διατήρηση της Μητέρας Γης.
  3. Προς μια Αντιαποικιοκρατική Κουλτούρα για την υπέρβαση της καπιταλιστικής κυριαρχίας.
  4. Η αναζήτηση ενός Βιώσιμου Οικονομικού Μοντέλου.
  5. Εμπειρίες των Προοδευτικών Κυβερνήσεων του Κόσμου ως Εναλαλκτική απέναντι στον Νεοφιλλελευθερισμό.
  6. Οργανωτική Πρόταση και Σχέδιο Αγώνα για μια Διεθνή Αντιιμπεριαλιστική Ατζέντα στον 21ο αιώνα.
  7. Ο Μπολιβαριάνικος Σοσιαλισμός του 21ου Αιώνα ως Εανλλακτική στον Καπιταλισμό.
  8. Ηθική και Ουμανισμός. Βάσεις για έναν νέο τρόπο άσκησης πολιτικής στον 21ο αιώνα.
  9. Η μάχη των Ιδεών και η Πολιτική Διαμόρφωσης Αντικαπιταλιστικής Συνείδησης.
  10. Κάμψη της Βορειοαμερικανικής Ηγεμονίας μπροστά στην εμφάνιση ενός Πολυκεντρικού και Πολυπολικού Κόσμου.
  11. Συμμετοχική Δημοκρατία, Λαική Εξουσία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
  12. Κυριαρχία και Απελευθέρωση των Λαών.







ΚΛΑΔΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Τομέας εργαζομένων.
  • Τομέα των γυναικών.
  • Κοινότητες, Κοινωνικά Κινήματα και οργανισμοί Λαικής Εξουσίας. 
  • Τομέα Αυτοχθόνων λαών.
  • Τομέας αφρο-απογόνων.
  • Τομέας Επικοινωνίας
  • Τομέας Νεολαίας και Φοιτητών.
  • Κοινοβουλευτικός Τομέας
  • ALBA, TCP, CELAC και PETROCARIBE. Προς μια νέα ενοποίηση στη Δική μας Αμερική.