Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ο Έβο Μοράλες στην Αργεντινή

Πηγή: www.telesurtv.net

Ο βολιβιανός πρόεδρος που βρισκόταν στο Μεξικό με πολιτικό άσυλο,ταξίδεψε στην Κούβα και στη συνέχεια στην Αργεντινή. 

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες έφτασε στην Αργεντινή την Πέμπτη, όπου σχεδιάζει να μείνει επ' αόριστο μετά την αναχώρησή του από τη Βολιβία λόγω του πραξικοπήματος που ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου. 

"Έρχεται να μείνει στην Αργεντινή", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Φελίπε Σολά κατά την υποδοχή του Μοράλες από την Κούβα, όπου παρέμεινε για λίγες μέρες. 


Σύμφωνα με τον Σολά, ο Μοράλες εισέρχεται στη χώρα με καθεστώς ασύλου και τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει την ανακήρυξή του ως πολιτικό πρόσφυγα. 

Ο ηγέτης της Βολιβίας έφτασε στην χώρα μαζί με τον αντιπρόεδρό του, Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα, μια υπουργό και έναν πρώην πρέσβη της κυβέρνησής του.


Ο ιθαγενής πρόεδρος έφυγε από τη Βολιβία για το Μεξικό μέσω μιας κοινής επιχείρησης με επικεφαλής τον πρόεδρο του Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπες Οβραδόρ και της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες. 

Στο Μεξικό, παρέμεινε σε κατάσταση ασύλου για λίγο λιγότερο από ένα μήνα και έφτασε στην Αργεντινή για να συναντήσει τα παιδιά του που έπρεπε επίσης να εγκαταλείψουν τη Βολιβία μετά την αντιδημοκρατική εκτροπή.