Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Η Βενεζουέλα απελαυνει διπλωματικό προσωπικό του Ελ Σαλβαδόρ



Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ανακοινώνει ότι αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητα τα μέλη του διπλωματικού προσωπικού της Δημοκρατίας του Ελ Σαλβαδόρ στο Καράκας, δίνοντάς τους προθεσμία 48 ωρών για αποχώρησή τους από την επικράτεια της Βενεζουέλας. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται με αυστηρή εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, μετά την άνευ προηγουμένου ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ για την απέλαση του διπλωματικού προσωπικού της Βενεζουέλας δεόντως διαπιστευμένου στη χώρα αυτή.


Είναι σαφές ότι στην προκειμένη περίπτωση οι αρχές του Σαλβαδόρ δεν προσπαθούν παρά να παράσχουν μια μικρή ανάσα στην εξασθενημένη στρατηγική της αμερικανικής παρέμβασης και τον οικονομικό αποκλεισμό εναντίον του λαού της Βενεζουέλας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Najib Bukele αναλαμβάνει επισήμως το θλιβερό ρόλο του πιονιού της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τιμώντας την ταπεινωτική μεταχείριση που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παρείχε στους συμπολίτες του στην μεταναστευτική πολιτική τους.
Η ιστορία της Αμερικής μας χαρακτηρίζεται από τους αγώνες και τις νίκες των ελεύθερων λαών επί προδοσίας και της παράδοσης. Αυτοί οι κυβερνήτες που εκμεταλλεύονται τη λαϊκή βούληση προκειμένου να υποτάχθούν στα σχέδια της αυτοκρατορικής αποστολής, εξαλείφονται αργά ή γρήγορα, καταδικασμένοι σε εξοστρακισμό και μια γενικότερη περιφρόνηση των λαών τους.

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επιβεβαιώνει ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεση του Ελ Σαλβαδόρ για την εδραίωση της ειρήνης, της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της ολοκλήρωσης. Καμία πρόσκαιρη φάρσα δεν θα επηρεάσει τους βαθιούς και ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς του Σαλβαδόρ και της Βενεζουέλας, από πάντα και για πάντα