Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Η Βενεζουέλα συμφώνησε με την Ρωσία την πληρωμή του χρέους σε ρούβλια



Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας υπενθύμισε ότι οι μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ εμποδίζουν την πληρωμή σε δολάρια. 

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας για την Οικονομία, Ταρέκ Αλ Αισάμι , ανακοίνωσε ότι η λατινοαμερικανική χώρα συμφώνησε σε ένα μηχανισμό πληρωμής των οικονομικών της δεσμεύσεων έναντι της Ρωσίας σε ρούβλια. 

Με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας αποκάλυψε ότι "έχουμε δημιουργήσει έναν νέο μηχανισμό πληρωμών με ρούβλια για να τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας έναντι της Ρωσίας ".  



Ο Αισάμι, που συμμετέχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), το οποίο ολοκλήρωσε το Σάββατο τις εργασίες του, ανέφερε ότι "αναλύονται όλοι οι μηχανισμοί, δεδομένου ότι οι μονομερείς κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) "εμποδίζουν τη χρήση του συμβατικού συστήματος πληρωμής σε δολάρια ".


Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (BCV) έχει περιορίσει τις συναλλαγές με αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λόγω των κυρώσεων που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο από τον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλντον. 

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, αποκάλυψε ότι η χώρα του μελετά όλες τις δυνατότητες για την ενίσχυση της συνεργασίας με τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft. 

“Οι σχέσεις με τη Rosneft βρίσκεται στο “κρεσέντο” και σχεδιάζονται όλες οι επιλογές για τη συνέχιση της ενίσχυσης της συμμαχίας με τη Rosneft", δήλωσε ο αντιπρόεδρος.