Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ο Πρόεδρος της Κούβας καταγγέλλει τη συνωμοσία εναντίον του Λούλα


Ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ κατήγγειλε την συνωμοσία κατά του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που εξελίσσεται στα κοινωνικά δίκτυα, μετά τις αποκαλύψεις που επιβεβαίωσαν την δικαστική φάρσα εναντίον του.

Η δυσπιστία, η δυσφήμιση, τα ψέματα και η πλάνη στα κοινωνικά δίκτυα, όλα τα βρώμικα πράγματα (επιστρατεύονται) για να συνωμοτήσουν κατά του επαναστάτη ηγέτη, έγραψε ο Ντίας Κανέλ στον λογαριασμό του στο Twitter.
Στο μήνυμα επισύναψε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γκράνμα, που συνοψίζει την καταγγελία του Κόμματος Εργαζομένων (ΡΤ) της Βραζιλίας για τις ενέργειες κατά του Λούλα.

H Intercept Brasil αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή συνομιλίες μεταξύ του πρώην δικαστή Σέρχιο Μόρο και εισαγγελέων της επιχείρησης “Lava Jato” για να ενοχοποιήσουν τον Λούλα. Ο οποίος συμπλήρωσε πάνω από 400 ημέρες φυλάκισης για υποτιθέμενες πράξεις διαφθοράς.

To PT αναφέρει σχετικά ότι τα μηνύματα "υπερέβησαν όλα τα όρια της νομιμότητας και του δημοκρατικού κράτους δικαίου".

Τα μηνύματα έδειξαν ότι η επιχείρηση κατά της διαφθοράς Lava Jato δεν αποτελούσε νομική ενέργεια, αλλά μια πολιτική σταυροφορία εκτός του νόμου.

Ως αποτέλεσμα, ο Λούλα φυλακίστηκε στις 7 Απριλίου 2018 και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές στις οποίες νίκησε ο ακροδεξιός Ζαίρ Μπολσονάρο.

Πηγή Prensa Latina