Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η Βενεζουέλα επαναλαμβάνει την καταγγελία σχετικά με τις απόπειρες επέμβασης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κολομβία



Η Κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας επαναλαμβάνει υπεύθυνα μπροστά στη διεθνή κοινότητα, την καταγγελία που πραγματοποιήθηκε εχθές από τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο Μόρος, αναφερόμενη στη σοβαρή πληροφορία που ελήφθη από αξιόπηστες πηγές πληροφοριών. Οι πηγές αυτές, υποδεικνύουν τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, John Bolton, να σχεδιάζει αποστολές και βίαιες δράσεις παράνομου και τρομοκρατικού χαρακτήρα.


Επίσης, η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση της Βενεζουέλας επανεπιβεβαιώνει ότι το εν λόγω σχέδιο έχει την άμεση συμμετοχή και συνενοχή της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κολομβίας που μέσω δράσης ή παράλειψης, επέτρεψε σε μία περιοχή του Δήμου Tona, βόρεια του Santander, την ανάπτυξη μίας παραστρατιωτικής εκπαίδευσης μίας ομάδας 734 μισθοφόρων πολέμου, αποτελούμενη από Κολομβιάνους και Βενεζουελάνους πολίτες. Ο σκοπός της εκπαίδευσης αυτής είναι να προσομοιώσουν την ένταξή τους σε μονάδες των Εθνικών ΜπολιβαριανώνΕνόπλων Δυνάμεων προκειμένου να προωθήσουν ψευδή θετικά αποτελέσματα σε επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Κολομβιάς και της Βενεζουέλας με στόχο να προκληθεί κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε ένοπολη σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες και έτσι να διαμορφωθεί ένα σενάριο που θα διευκολύνει μία στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα.

Είναι αντιφατικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας αρνείται να σεβαστεί τους νόμους και τα έθιμα των διεθνών σχέσεων. Αντ' αυτού αποκτάει μία εκπληκτική και ανεύθυνη αντιδιπλωματική συμπεριφορά σιωπής και χωρίς καμία επικοινωνία με τις Αρχές της Βενεζουέλας, παραβιάζοντας έτσι τις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος της διεθνής κοινότητας, μπροστά σε πολύπλοκες και επικίνδυνες καταστάσεις που αιωρούνται στα εκτεκταμένα κοινά σύνορα.

Υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις συμμετοχής αξιωματούχων της Κυβέρνησης της Κολομβίας στην προετοιμασία της δολοφονικής επίθεσης σε απογοητευτικό βαθμό, κατά του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο στις 4 Αυγούστου. Εγκαίρως, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, προσέφερε ακριβείς λεπτομέρεις του δολοφονικού σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης της θέσης, των υλικοτεχνικών κινήσεων και των ατόμων που εμπλέκονται στην κολομβιανή επικράτεια. Επίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της εν λόγων επιχείρησης προστατεύονται ανοιχτά από τον κύριο Iván Duque, αγνοώντας έται τα διεθνή αιτήματα έκδοσης, κατά παράβαση των ισχυουσών συμφωνιών.

Η Κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας επανεπιβεβαιώνει τη σταθερή της αποφασιστικότητα να προστατεύσει τον λαό της Βενεζουέλας από κάθε απειλή και, ανταποκρινόμενη στη διεθνή της ευθύνη, δημοσιοποιεί αυτήν την πολύ σοβαρή καταγγελία, προκειμένου να εγγυηθεί την ειρήνη και να ενθαρρύνει τον βαθύ προβληματισμο στις κολομβιανές στρατιωτικές δυνάμεις, ώστε να μην επιτρέψουν να παρασυρθούν σε μία περιπέτεια που σε καμία περίπτωση δεν θα ωφελήσει δύο αδελφούς λαούς ενώ μόνο θα εξυπηρετήσει διεστραμμένα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.