Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ο γιός του Μπολσονάρου εκτοξεύει απειλές κατά της Κούβας

Πηγή: Cubadebate.cu

Ο Εντουάρντο Νάντες Μπολσονάρου, γιος του Ζαΐρ Μπολσονάρου, νεοεκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας, ποζάρει χαμογελαστός σε φωτογραφία δίπλα στον τρομοκράτη Ορλάντο Γκουτιέρες Μπορονάτ, ο οποίος υποστηρίζει τη λεγόμενη «πολιτική ανυπακοή» στην Κούβα και έχει συμμετάσχει σε άμεσες ενέργειες εναντίον του νησιού.

Στο λογαριασμό του για το κοινωνικό δίκτυο Twitter, ο Νάντες Μπολσονάρου, ομοσπονδιακός βουλευτής της πολιτείας Σάο Πάολο, δημοσίευσε την παραπάνω εικόνα, συνοδευόμενη από το κείμενο: «Η αριστερά ενώθηκε και δημιούργησε μια αιμοσταγή δικτατορία στην Κούβα. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε για να καταστρέψουμε το κτήνος που έφτιαξαν

Αυτό το «τιτίβισμα» επιβεβαιώνει τις προθέσεις του, του πατέρα του και όλης της δεξιάς, να διεξάγουν μάχη για την καταστροφή της χώρας της Καραϊβικής και μια από τις πράξεις της ήταν αυτό που έγινε εναντίον των Κουβανών επαγγελματιών υγείας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Más Médicos.

Ο πατέρας του έχει πει άμεσα, υποτιμητικά και απειλητικά λόγια κατά των Κουβανών γιατρών, με αμφισβήτηση της εκπαίδευσής τους και με απαίτηση επικύρωσης του πτυχίου τους ως απαραίτητου στοιχείου για την παραμονή τους στο πρόγραμμα, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της Ντίλμα Ρούσεφ.

Επιπλέον, πρότεινε να συνάψει ατομικές συμβάσεις ως το μοναδικό τρόπο για να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί, γεγονός που συνεπαγόταν την παραβίαση της συμφωνίας για τριμερή συνεργασία μεταξύ της Βραζιλίας, της Παναμερικανικής Οργάνωσης Υγείας και της Κούβας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην εν λόγω φωτογραφία, που τραβήχτηκε στο Μαϊάμι, ο γιος του εμφανίζεται με ένα μπλουζάκι με τη φράση “Be nice, don´t be communist”, (Να είσαι καλός, μην είσαι κομμουνιστής).

Ο Γκουτιέρες έχει υποκινήσει τρομοκρατικές ενέργειες, όπως το σαμποτάζ κουβανικών πολιτικών αεροσκαφών, και έχει πλούσιο βιογραφικό συνεργασίας με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, οι οποίες επί δεκαετίες προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κουβανική επανάσταση.

Στη διάσκεψη κορυφής των Αμερικών στον Παναμά (2015), πρωταγωνίστησε σε πολλά θλιβερά επεισόδια, όπως η απόπειρα να αφαιρέσει το στεφάνι που κατέθεσε η κουβανική αντιπροσωπεία στον Χοσέ Μαρτί, στην πρεσβεία.

Έχει συνδεθεί με σκοτεινά πρόσωπα, όπως ο τρομοκράτης Χοσέ Μπασούλτο, μέλος της λεγόμενης «ομάδας διείσδυσης» της CIA, η οποία συνδεόταν με την εισβολή των μισθοφόρων από την Πλάγια Χιρόν, τον Απρίλη του 1961, τη δημιουργία της οργάνωσης Brothers to the Rescue και την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά του Φιντέλ.