Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Βραζιλία: O Μπολσονάρο θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με Κούβα και Βενεζουέλα


foto: pulse.ng
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βραζιλιάνικο ΜΜΕ, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο δήλωσε ότι θα υπάρξει αλλαγή στην εξωτερική πολιτική, ώστε το υπουργείο Εξωτερικών να είναι χωρίς ιδεολογικούς δεσμούς. Γι αυτό, δήλωσε, δεν αποκλείεται το κλείσιμο των πρεσβειών στην Κούβα και της Βενεζουέλα.

Όσο για την πρεσβεία της Βενεζουέλας, δήλωσε, είναι ήδη ανενεργή, ο πρέσβης έχει επιστρέψει και δεν έχουμε επαφές. Αυτό έγινε επί κυβέρνησης Τέμερ. Η απόφαση αυτή, της ανάκλησης του πρέσβη, θα έπρεπε να είχε παρθεί εδώ και πολύ καιρό.


“Με συγχωρείτε, τι δουλειές μπορούμε να κάνουμε με την Κούβα;” “Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα;” Πάρτε μια κυρία που είναι εδώ με άσπρη μπλούζα και ήρθε εδώ με το πρόγραμμα “Más Médicos” (Περισσότεροι Γιατροί). “Μίλησα με μια τέτοια κυρία, γιατί δεν ξέρω αν είναι γιατρός, δεν έχει περάσει από πρόγραμμα αναγνώρισης του πτυχίου της. Ρωτήστε αν έχει παιδιά. Εγώ ρώτησα και μου είπε ότι έχει 2-3 στην Κούβα. Δεν έρχονται εδώ. Αυτό δεν είναι βασανιστήριο για μiα μάνα; Nα μένει ένα χρόνο μακριά από τα μικρά παιδιά της; Κάποιος που έρχεται εδώ από άλλη χώρα, κερδίζει έναν πλήρη μισθό. Οι Κουβανοί κερδίζουν περίπου το 25%. Το υπόλοιπο θα τροφοδοτήσει την κουβανική δικτατορία; Aυτό λειτούργησε επιτυχώς πριν τέσσερα χρόνια όταν ήταν πρόεδρος η Ντίλμα, που όταν κάποιος ζητούσε πολιτικό άσυλο, εκδίδονταν. Να τον εκδόσεις για να έχεις διπλωματικές σχέσεις με μια χώρα που φέρεται με αυτόν τον τρόπο στους δικούς της; Θέλουμε το πρόγραμμα “Más Médicos” ; Μπορείτε να το συνεχίσετε. Με αναγνώριση πτυχίου, πλήρες μισθό και να φέρουν την οικογένειά τους εδώ”.