Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Πέθανε στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Ρωσίας – Κούβας, Ιγκόρ Ιβάνοβιτς Κουρινόι


Mόσχα,29 Αυγούστου 2018 - Η πρεσβεία της Κούβας στη Μόσχα έδωσε το παρών στην κηδεία του Προέδρου της Ένωσης Φιλίας Ρωσίας – Κούβας (SARC), Ιγκόρ Ιβάνοβιτς Κουρινόι, ο οποίος διακρίθηκε για την ενεργή συμβολή του στην ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας των λαών της Κούβας και της Ρωσίας. 

Ο εκλιπών ήταν επίσης Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ένωσης Βετεράνων των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων και η ταφή του έγινε στο Ομοσπονδιακό Στρατιωτικό Μνημείο της Ρωσίας στα προάστια της Μόσχας. 


Αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα,η Μπάρμαπα Σαράβια, πολιτικός σύμβουλος της κουβανικής πρεσβείας, επεσήμανε την αγάπη και τον σεβασμό, που ο Ιγκόρ Ιβάνοβιτς Κουρινόι εξέφρασε μέσω του έντονου και γόνιμου έργου του, προς την Κούβα και την Επανάστασή της. Η κουβανή διπλωμάτης μετέφερε επίσης το συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP). 

Toν εκλιπόντα αποχαιρέτησαν επίσης ο Αλεξάντερ Σετίνιν, διευθυντής του Τμήματος Λατινικής Αμερικής του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και ο Αλεξέι Λαβρόφ, αντιπρόεδρος της SARC.