Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Κυβερνοεπίθεση στο Cubainformacion.tv της Χώρας των Βάσκων κατέστρεψε μέρος του υλικού του και έθεσε για λίγες μέρες εκτός λειτουργίας τον ιστότοπο


Cubainformación - Στη διάρκεια των 11 χρόνων λειτουργίας του, ο ιστότοπος Cubainformación.tv έχει υποστεί δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις. Όμως καμία δεν ήταν σαν αυτή της περασμένης Παρασκευής 17 Αυγούστου που προκάλεσε την μερική καταστροφή του ιστότοπου. 

Από το 2007, το Cubainformacion προσπάθησε να είναι, όπως λέει το σύνθημά του, “μία ρωγμή στον μιντιακό αποκλεισμό”. Το περιεχόμενό του σπάει τα καλούπια και τα κλισέ της ενημέρωσης, προσεγγίσει την κρυμμένη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πραγματικότητα του νησιού και κάνει άνω κάτω τις διαστρεβλώσεις, τις συκοφαντίες και τα μιντιακά ψέματα για την Κούβα.

Επέλεξε επίσης να επισημαίνει τις μήτρες του μιντιακού πολέμου, ενάντια σε άλλες κυρίαρχες διαδικασίες, όπως αυτή της Βενεζουέλας. Στις 9 Αυγούστου ένα βίντεο παραγωγής μας ( ver min. 5,20 ) χρησιμοποιήθηκε από τον βενεζουελάνο αντιπρόεδρο Επικοινωνίας και Κουλτούρας Χόρχε Ροντρίγκες για να δώσει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της “μιντιακής τρομοκρατίας a la carte” που εφάρμοσε το καρτέλ των Μίντια ενάντια στη Βενεζουέλα. Μήπως αυτό έχει σχέση με τη βίαιη επίθεση ενάντια στον ιστότοπό μας ;

Η επίθεση κατόρθωσε να καταστρέψει ολοκληρωτικά όλο το δημοσιευμένο στο διαδίκτυο υλικό μας από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2018. Αποκαθιστούμε ένα μέρος από αυτό, κάτι που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες από διάφορες χώρες του κόσμου, που κατέστησαν αυτό το μέσο παράδειγμα δουλειάς στο διαδίκτυο, στο Κίνημα Αλληλεγγύης με την Κούβα και στους Πατριώτες Κουβανούς Μετανάστες, των οποίων οι δεκάδες οργανώσεις τροφοδοτούν το Cubainformacion.Tv με πληροφοριακό υλικό ,δουλεύοντας εθελοντικά.

Το χτύπημα ήταν δυνατό, αλλά είμαστε σε θέση να τραβήξουμε μπροστά. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστούμε, περισσότερο από ποτέ, βοήθεια. Προγραμματίζουμε μία καμπάνια, που σύντομα θα ανακοινώσουμε: #yotambiensoycubainformacion ¿Te animas? ¿Tú también sientes que eres Cubainformación?

Μπορείτε να στείλετε μηνύματα υποστήριξης: cubainformacion@cubainformacion.tv