Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Η Βενεζουέλα απορρίπτει τη συνεχόμενη επιθετικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη και παρεμβατική επίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνιστά ξεκάθαρη επέμβαση στα κυρίαρχα θέματα της χώρας μας, με την υιοθέτηση στοχοθετημένων περιοριστικών μέτρων αντίθετων προς το Διεθνές Δίκαιο εναντίον έντεκα ανώτερων αξιωματούχων του κράτους της Βενεζουέλας, που εγκρίθηκαν σήμερα από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η ΕΕ υπονομεύει σοβαρά την πολιτική ειρήνη στη Βενεζουέλα με το να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της και να ασχολείται με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων που απειλούν την ειρήνη και τον διάλογο μεταξύ των Βενεζουελάνων.


Είναι εντυπωσιακή η κραυγαλέα υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διοίκηση του Τράμπ, μιμούμενη τις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας, που σχεδιάστηκαν από τους πιο εξτρεμιστικούς και φιλοπόλεμους τομείς αυτής της κυβέρνησης. Ο πολυπολικός κόσμος αναμένει ανεξαρτησία στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στις ενδείξεις και τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της μονομέρειας.

Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση επαναλαμβάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Βενεζουέλα δεν θα δεχθεί απειλές από οποιαδήποτε δύναμη ή ομάδα χωρών που έχουν συμμαχήσει με αναμνήσεις της αυτοκρατορίας.

Η Βενεζουέλα δράττεται της ευκαιρίας να επαναλάβει ότι ο λαός της Βενεζουέλας είναι κυρίαρχος και ανεξάρτητος, ότι οι δημοκρατικοί της θεσμοί προκύπτουν από καθολική ψηφοφορία και ότι θα απαντήσει σε όλες τις επιθέσεις με ανάλογο τρόπο, απαιτώντας το σεβασμός της εθνικής της κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης.

Καράκας, 25 Ιουνίου 2018