Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

"Επιχείρηση Βενεζουέλα" στη Νικαράγουα (+fotos)



H  βία της αντιπολίτευσης στους δρόμους έχει προκαλέσει μέχρι τώρα 97 νεκρούς και 997 τραυματίες.

Επιθέσεις σε οικογένειες, δημόσια κτίρια, ακόμα και κατοικίες.

Πυρπολήσεις γραφείων και σπιτιών στελεχών των Σαντινίστας.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουα απέρριψε την Τρίτη τις πρόσφατες πράξεις βανδαλισμού που διαπράχθηκαν από βίαιες ομάδες στη χώρα.

Η αντιπρόεδρος Ροσάριο Μουρίγιο έκανε έκκληση να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Μαρτυρίας Εθνικού Διαλόγου δηλώνοντας: “Γιατί συνεχίζουμε να καταστρέφουμε, με εκείνες τις επιθέσεις μίσους εναντίον των Νικαραγουανών οικογενειών;Γιατί δεν συμμορφωνόμαστε με τις συμφωνίες της επιτροπής; ".



Η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας ανέφερε ότι οι επιθέσεις και οι αποκλεισμοί των δρόμων ( οδοφράγματα ) στη χώρα συνεχίζονται.

Εξέφρασε τη λύπη της για τις πυρπολήσεις και τις λεηλασίες δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στην πόλη στην πόλη Μασάγια, που προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Η Μουρίγιο προέτρεψε να εργαστούμε ενωμένοι “για να εγκαταστήσουμε αληθινά και με την καρδιά μας τα τραπέζια διαλόγου και να συμμορφωθούμε με τις προτάσεις που θα κάνουν, για το καλό της Νικαράγουα”.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 18 Απριλίου για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα, με το επιχείρημα της απόρριψης των μεταρρυθμίσεων στην κοινωνική ασφάλιση, οι οποίες ανακλήθηκαν από τον πρόεδρο, για την ειρήνη στη χώρα. Ωστόσο, η βία της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε στους δρόμους, αφήνοντας 85 νεκρούς και 997 τραυματίες και προκαλώντας υλικές ζημιές ύψους 233 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,6% του ΑΕΠ της χώρας.



Fotos resumenlatinoamericano.org