Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η Βενεζουέλα δείχνει τον Αφρικής καταγωγής της πολιτισμό στον κόσμο


Στο πλαίσιο της Διεθνούς Δεκαετίας για άτομα αφρικανικής καταγωγής, κεφαλαίου Βενεζουέλα, και της υπογραφής του Εθνικού Διατάγματος για τους αφρικανικούς απογόνους, ο πρέσβης καλής θελήσεως του ΟΗΕ, Ντάνυ Γκλόβερ, ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Τζέιμς Έρλυ, και η εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ Mireille Fanon μαζί με διεθνείς καλεσμένους, περιόδευσαν σε διάφορες κοινότητες του Μπαρλοβέντο, στην Πολιτεία Μιράντα της Βενεζουέλας.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, οι ακτιβιστές που εκπροσωπούν το διεθνή οργανισμό και οι περισσότεροι από 20 αντιπρόσωποι επισκέφτηκαν το εργοστάσιο σοκολάτας Κακάο Οδερί, που γεννήθηκε στο σοσιαλισμό, που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη Μαρισάπα στο Καουκάγκουα. Όπου γνώρισαν τις φάσεις της επεξεργασίας του κακάο και διάφορων προϊόντων που παράγονται από αυτό.

Επίσης συνομίλησαν με τους κατοίκους του Μπαρλοβέντο που μένουν στην αστική περιοχή της Μεγάλης Αποστολής για την Κατοικία της Βενεζουέλας που ονομάζεται Σοσιαλιστική Πόλη Ούγκο Τσάβες Φρίας, όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν την υπερηφάνεια και την ικανοποίησή τους ότι αναγνωρίζονται και διεκδικούν να είναι αφρικανικο-βενεζουλανικός λαός σε Επανάσταση. Σε αυτήν τη στάση υποδέχτηκαν τους καλεσμένους με πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σιμονσίτο «Γκιγιέρμο Ρίβας» της ίδιας κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής οι διεθνείς καλεσμένοι μπόρεσαν να γνωρίσουν το χωριό Κουριέπε του Δήμου Μπριον της Πολιτείας Μιράντα. Εκεί συμμετείχαν σε ανταλλαγή πολιτισμικών γνώσεων στο Πολιτιστικό Συγκρότημα Μαέστρο Πράδα, όπου οι ντόπιοι φανέρωσαν τις πολιτιστικές τους ρίζες από την Μητέρα Αφρική με χορούς συνοδευόμενους από τύμπανα όπως οι Καρανγκόν, κιτιπλάς, κούλο ε πούγια και μίνα.

Αυτή η ημερίδα αποτελεί μέρος της λήξης της Διεθνούς Δεκαετίας για άτομα αφρικανικής καταγωγής στην οποία η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας διαδραματίζει βασικό ρόλο στη Λατινική Αμερική και της Καραϊβικής ως χώρα που ασκεί προσωρινά την προεδρία του Κινήματος των Αδεσμεύτων από όπου θα προωθηθεί η παγκόσμια αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής.