Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Το Βαραδέρο ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου από το Travellers´ Choice 2018


Πηγή: Cubadebate.cu

Το Βαραδέρο, η σημαντικότερη λουτρόπολη της Κούβας, τοποθετείται στην τρίτη θέση στην κατάταξη των καλύτερων παραλιών του κόσμου, σύμφωνα με τα βραβεία Travellers´ Choice 2018, που διοργανώνονται από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor.

Η διαδικτυακή πύλη δημοσίευσε την Τετάρτη αυτές τις βραβεύσεις, που βασίζονται στις γνώμες εκατομμυρίων χρηστών διαφόρων εθνικοτήτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Στην κατάταξη των 25 καλύτερων παραλιών του κόσμου, η κουβανική βρίσκεται πίσω μόνο από την Grace Bay στα νησιά Τερκς και Κάικος και από την Baia Do Sancho στη Βραζιλία.

Αυτή η παραλία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, περιγράφει το TripAdvisor, ενώ επίσης εγκωμιάζει ότι τα νερά της είναι πάντα καθαρά και με χλιαρή θερμοκρασία και χαρακτηριστική γαλαζοπράσινη απόχρωση.

Βόλτες πάνω σε καταμαράν, αθλητικό ψάρεμα, καταδύσεις καθώς και εκδρομές ψυχαγωγούν τον επισκέπτη στο Βαραδέρο, που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα στα ανατολικά της Αβάνας.

Η πιο πάνω λουτρόπολη διαθέτει 52 ξενοδοχεία, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν το Νοέμβρη από αντιπροσωπεία του Υπουργείου Τουρισμού στην επαρχία του Ματάνσας.

Η Κούβα υποδέχτηκε γύρω στα 4,7 εκατομμύρια επισκέπτες διεθνώς, και προβλέπεται ότι αυτό το έτος οι αφίξεις μπορούν να φτάσουν, για πρώτη φορά, τα 5 εκατομμύρια ταξιδιώτες.