Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας ο σύλλογος διάδοσης μαρξιστικής σκέψης Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ:

1. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες του λαού της Βενεζουέλας για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο και σοσιαλιστικό μετασχηματισμό
 
2. Εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις συνταγματικές διαδικασίες και τη συμπάθειά του στη νόμιμα και σύμφωνα με το Σύνταγμα εκλεγμένη κυβέρνησή του.
 
3. Υπενθυμίζει ότι το Σύνταγμα της Βενεζουέλας είναι ένα από τα πιο δημοκρατικά στον κόσμο και δίνει στο λαό τη δυνατότητα ανάκλησης των εκλεγμένων αρχών, κάτι που δεν το διανοείται καμιά αστική δημοκρατία.
 
4. Καταδικάζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ανατρέψουν πραξικοπηματικά τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο (όπως επιχείρησαν παλαιότερα με την κυβέρνηση Τσάβες) και να δημιουργήσουν προσχήματα στην κατεύθυνση της προετοιμασίας μιας ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης.
 
5. Καταδικάζει την ακροδεξιά και φασιστική βία που σκοπό έχει την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης και την εγκαθίδρυση καθεστώτος αρεστού στις ΗΠΑ και στην ολιγαρχία, καθεστώτος που θα φέρει την καταλήστευση του λαού της Βενεζουέλας και του ορυκτού πλούτου της χώρας.
 
6. Είναι φανερό ότι οι αντιδραστικές δυνάμεις αξιοποιούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια που προκαλείται εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου και τον περιορισμό των κοινωνικών προγραμμάτων. Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα ενάντια στις εταιρείες και στο μεγάλο κεφάλαιο της Βενεζουέλας που χρηματοδοτεί τις αντεπαναστατικές ενέργειες και να αποκαλυφθεί διεθνώς ο ρόλος τους. Το αντιδραστικό πείραμα έχει επαναληφθεί πολλές φορές στην πρόσφατη περίοδο.
 
7. Ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ καλεί κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο της πατρίδας μας, τα εργατικά συνδικάτα, όλους τους μαζικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα να εκφράσουν έμπρακτα και ποικιλόμορφα την αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας.
 
8. Καταδικάζει την ελεεινή προπαγάνδα των περισσοτέρων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ απέναντι στην δημοκρατία της Βενεζουέλας ως την εμπροσθοφυλακή του ιμπεριαλισμού που σκοπό έχει τη δημιουργία κλίματος για την δικαιολόγηση της επέμβασης
 
9. Καλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και να καταγγείλει στα διεθνή φόρα την στάση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Ο σύλλογος  Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ