Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο: Ολόκληρος ο κόσμος είπε ομόφωνα όχι άλλο αποκλεισμό κατά της Κούβας


Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ηγήθηκε του 295ου Υπουργικού Συμβουλίου όπου επισήμανε τη μεγάλη νίκη της αλήθειας και της αξιοπρέπειας που κατάφερε η Δημοκρατία της Κούβας στα Ηνωμένα Έθνη.

«Προσέξαμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ, τη συζήτηση που έγινε για να απορριφθεί ο αποκλεισμός και η χρηματοπιστωτική και οικονομική δίωξη των ιμπεριαλιστικών Ηνωμένων Πολιτειών κατά του λαού της Κούβας».

Σχετικά με αυτά ο Αρχηγός του Κράτους εξέφρασε ότι 191 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αντιτέθηκαν στον αποκλεισμό του έθνους της Καραϊβικής, γεγονός που χαρακτήρισε ως ήττα της ελίτ της Ουάσιγκτον.

«Εξαιρετική ήταν η ομιλία του Πρέσβη Ραφαέλ Ραμίρες εκ μέρους του Κινήματος των Αδεσμεύτων, ολόκληρος ο κόσμος είπε ομόφωνα όχι σε άλλο αποκλεισμό κατά της Κούβας».

Επιπλέον, Ο Πρόεδρος χαιρέτισε τον Κουβανό Πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο και τον Υπουργό των Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες, τον οποίο συνεχάρη για την ομιλία που εκφώνησε στον ΟΗΕ.

Τέλος, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε την ομιλία της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της Βενεζουέλας και της Κούβας ως επίδειξη περιφρόνησης και φυλετικής υπεροχής κατά των λαών της Αμερικής.