Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Περισσότεροι από 32.000 αγνοούμενοι στο Μεξικό


Πηγή: telesurtv.net

Το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Ασφάλειας της Γραμματείας της Κυβέρνησης του Μεξικού ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι 32.218 άτομα έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας.

Τον Ιανουάριο υπήρχαν συνολικά 30.942 αγνοούμενοι, με άλλα λόγια, μέσα σε ένα τρίμηνο καταγράφηκαν 1.276 άτομα των οποίων η διαμονή είναι άγνωστη, τόσο σε πολιτειακή όσο και σε ομοσπονδιακή δικαιοδοσία, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη στατιστική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου και δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Μέχρι τώρα, οι πολιτείες Ταμαουλίπας, πόλη του Μεξικού, Χαλίσκο, Νουέβο Λεόν και Σιναλόα έχουν το 55% των περιπτώσεων αγνοουμένων που έχουν καταγγελθεί σε τοπικές εισαγγελίες, ενώ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δικαιοδοσία της Γενικής Εισαγγελίας τη Δημοκρατίας (PGR), ο μεγαλύτερος αριθμός εξαφανίσεων καταγράφηκε σε Βερακρούς και Ταμαουλίπας.

Η πληροφορία που δόθηκε δεν επιτρέπει να γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσα άτομα εντοπιστήκαν, ούτε τον αριθμό των ατόμων που δόθηκαν ως απώλειες της επίσημης καταγραφής, ούτε επίσης είναι ξεκάθαρο πόσοι φάκελοι είναι νέοι.

Το μοναδικό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι τα τελευταία 6 χρόνια, η εθνική καταγραφή στοιχείων ατόμων που έχουν χαθεί ή εξαφανιστεί – βασισμένη στον αριθμό καταγγελιών που γίνονται στην υπουργική αρχή – συνεχίζει να αυξάνεται. Μέσα σε δυόμιση μόνο χρόνια, καταγράφηκαν περισσότερα από 8.500 ονόματα.