Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Ο Έβο Μοράλες αμφισβητεί τον ΟΑΚ για την υπόθεση των 9 Βολιβιάνων που κρατούνται φυλακισμένοι στη ΧιλήO Βολιβιάνος πρόεδρος ρωτά για τις ενέργειες του Λουίς Αλμάγρο σε σχέση με τη σύλληψη 9 Βολιβιάνων που κρατούνται σε φυλακή της Χιλής από τις 19 Μάρτη.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες αμφισβήτησε το έργο του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) Λουίς Αλμάγρο σε σχέση με την σύλληψη εννέα Βολιβιάνων στη Χιλή.

Μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ ο Μοράλες αναρωτήθηκε για τις ενέργειες του Αλμάγρο για τους δύο στρατιωτικούς και τους επτά πολίτες που βρίσκονται φυλακισμένοι και για την “πολιτική, οικονομική, διπλωματική και ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, επιθετικότητα της Χιλής”.


Στις 19 Μάρτη συνελήφθησαν εννέα Βολιβιάνοι στα σύνορα με τη Χιλή, που συμμετείχαν σε μια επιχείρηση ενάντια στο λαθρεμπόριο στο έδαφός της Βολιβίας, ενώ η Χιλή ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε δικό της έδαφος.

Οι Βολιβιάνοι κατηγορούνται για την κλοπή κάποιων φορτηγών και για οπλοφορία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο ΟΑΚ δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, παρά την διεθνή εκστρατεία που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Βολιβίας.