Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Υπέρ των εργατών και της ανθρωπότητας

Πηγή: www.granma.cu

Το Κεντρικό Συνδικάτο Εργαζομένων της Κούβας (CTC) θα συνεχίζει να ενισχύει τις σχέσεις του με τα κοινωνικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας μια ισχυρή ενοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου, υπέρ των εργατών και της ανθρωπότητας.

Αυτό δήλωσε στην Αβάνα, ο Ουλίσες Γκιλάρτε ντε Νασιμιέντο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και ΓΓ του CTC, αναφερόμενος στο μελλοντικό έργο των διεθνών σχέσεων της εργατικής οργάνωσης.

Στη διάρκεια του περασμένου έτους, το κουβανικό συνδικαλιστικό κίνημα υποδέχτηκε 1.560 επισκέπτες αλληλέγγυους με την Κούβα, προερχόμενους από 56 χώρες από  Αμερική, Ευρώπη,  Ασία-Ωκεανία και   Αφρική – Μέση Ανατολή.


Αυτές οι αντιπροσωπείας πραγματοποίησαν ανταλλαγή απόψεων με στελέχη του CTC και συνδικάτων διαφόρων τομέων και έκαναν περιοδείες σε χώρους δουλειάς σε διάφορους κλάδους , κατά τις οποίες συζήτησαν με συνδικαλιστές της βάσης και με εργαζόμενους.

Η πλειοψηφία των αντιπροσωπειών έχουν έρθει από τις περιοχές της Αμερικής και της Ευρώπης και ενίσχυσαν τις σχέσεις τους με συνδικαλιστικές οργανώσεις του Βιετνάμ και της Βόρειας Κορέας και τους δεσμούς τους με περιοχές όπως η Γαλλία (CGT), η Αφρική (Cosatu) και καθιέρωσαν νέες σχέσεις με εργατικές οργανώσεις από τον Καναδά, το Κουρασάο, τις Μπαχάμες, την Κόστα Ρίκα, την Ελβετία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ, μέσω των συνεχών ανταλλαγών σε διεθνείς και εκδηλώσεις στην Κούβα.

O στόχος της CTC σε αυτές τις επαφές ήταν να κάνει γνωστή την πραγματικότητα της Επανάστασής μας, τα κοινωνικά και εργασιακά οφέλη που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην Κούβα και να καταγγείλει τις συνέπειες του αποκλεισμού των ΗΠΑ.