Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Έκθεση της UNICEF για την νηπιακή ηλικία στην ΚούβαΤο Γραφείο της UNICEF στην Κούβα και η περιφερειακή της αντιπροσωπεία για την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ετοιμάζει έκθεση με θέμα: H ανάπτυξη της νηπιακής ηλικίας στην Κούβα”, στην οποία επισημαίνεται η εμπειρία ενός ολοκληρωμένου συστήματος, η συνεχής του ενίσχυση που προωθεί την προστασία, προσοχή και ανάπτυξη της νηπιακής ηλικίας στην χώρα της Καραϊβικής.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, στην Κούβα υπάρχουν πάνω από 885.000 παιδιά από 0-6 ετών, εκ των οποίων το 99,5% συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα ή θεσμό προσχολικής αγωγής. Κατά τον ίδιο τρόπο, υπογραμμίζεται η επίδραση στην ποιότητα ζωής των παιδιών και των κουβανικών οικογενειών, του προγράμματος “Εκπαίδευσε το παιδί σου”.


Ένα άλλο στοιχείο που περιλαμβάνεται σε αυτήν την μελέτη είναι η ηγετική θέση της Κούβας σε περιφερειακό επίπεδο στην ανάπτυξη αυτού του τμήματος του πληθυσμού, αδιαμφισβήτητο επίτευγμα του κουβανικού κράτους, το οποίο παραμένει δεσμευμένο σε αυτό το Ανθρώπινο Δικαίωμα, θεωρώντας το ως προτεραιότητα ε΄δω και πάνω από 50 χρόνια.