Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Βενεζουέλα: Διεθνές “Συνέδριο για την Πατρίδα”

Πηγή: vtv.gob.ve
Στις 14 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί στο Καράκας το διεθνές “Συνέδριο για την Πατρίδα”, προς τιμήν του εθνικού ήρωα Φρανσίσκο ντε Μιράντα.

Το συνέδριο προκηρύχτηκε από τις 19 Απρίλη από τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιούλη, ημερομηνία που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατο του εθνικού ήρωα της Βενεζουέλας Φρανσίσκο ντε Μιράντα. 
Στις 5 Ιούλη ολοκληρώθηκαν σε εθνικό επίπεδο οι δραστηριότητες της β' φάσης του Συνεδρίου, που αποτελεί ένα όργανο με μόνιμο χαρακτήρα για την ανανέωση της Μπολιβαριανής Επανάστασης και επικεντρώθηκε στη διαμόρφωση ενός κειμένου εργασίας με 100 ιδέες οικονομικού, κοινωνικού, πολιτικού και διεθνούς χαρακτήρα. 
Σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τις δημόσιες συζητήσεις στο εσωτερικό της χώρας πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις όπως η 12η Συνάντηση του Δικτύου Διανοουμένων για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, που έλαβε χώρα από τις 8 έως τις 14 Απρίλη και την περασμένη Τρίτη, η συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Βουλευτών που συζήτησε στρατηγικές για την αντιμετώπιση της πολιορκίας από την αυτοκρατορία της Λατινικής Αμερικής.