Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Τιμητικό μετάλλιο σε Φιντέλ, Ραούλ και Κ.Κ. Κούβας για τα 50 χρόνια της Αποστολής Πουέρτο Ρίκο στην Κούβα


Πηγή: Cubadebate

Το μετάλλιο της 50ης επετείου της Αποστολής του Πουέρτο Ρίκο στην Κούβα δόθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο Φιντέλ, τον Ραούλ και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας, για τη δέσμευση και τους αγώνες τους υπέρ της ανεξαρτησίας της αδελφής χώρας του Πουέρτο Ρίκο. 

Επιπλέον, τιμήθηκαν το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), η Οργάνωση Αλληλεγγύης των Λαών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL), και η Ηπειρωτική Οργάνωση Φοιτητών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (OCLAE).


Ο Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ, Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας και αντιπρόεδρος του ICAP, δήλωσε στα πλαίσια της εκδήλωσης ότι οι κουβανοί θα συνεχίσουν συστρατευμένοι με το Πουέρτο Ρίκο στον αγώνα του για αυτοπροσδιορισμό. Η πρόεδρος του Κινήματος Εθνικής Ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο, Βίλμα Ρεβερόν, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άλλοι λαοί που να έχουν τη σχέση αλληλεγγύης και αδερφοσύνης της Κούβας και του Πουέρτο Ρίκο.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Κλαρίσα Λόπες, κόρη του πορτορικάνου πολιτικού κρατούμενου Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, φυλακισμένου επί 35 χρόνια στις ΗΠΑ. Επίσης ο Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ, μέλος της γραμματείας και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κούβας, η Κένια Σεράνο, πρόεδρος του ICAP, και ο Έντουιν Γκονσάλες, εκπρόσωπος της Αποστολής του Πουέρτο Ρίκο στην Κούβα.


Ricardo Alarcón de Quesada