Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο Φερνάντο Λούγο θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018 στην Παραγουάη

Πηγή: Telesur

Το Μέτωπο Γκουασού επικύρωσε το Σάββατο την προεδρική υποψηφιότητα του γερουσιαστή και πρώην προέδρου Φερνάντο Λούγο, για τις προεδρικές εκλογές του 2018 στην Παραγουάη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του εκλογικού μετώπου, ο Λούγο ήταν ο βασικός ομιλητής και ευχαρίστησε για την παρουσία τους ολα τα προοδευτικά κινήματα και κόμματα.


"Το Μέτωπο Γκουασού μπήκε στον πολιτικό στίβο για να μείνει, δεν ήρθε για να κάνει πασαρέλα μοντέλων ούτε επιδειξιομανία στην παραγουανή πολιτική, ήρθε για να μείνει και να μετασχηματίσει την ιστορία μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λούγο καταχειροκροτούμενος.


Ο Λούγο κατέκρινε την διακυβέρνηση του προέδρου Οράσιο Κάρτες και εστίασε στην κρίση στον ποταμό Πιλκομάγιο, που υποφέρει από τη χειρότερη ξηρασία για 20 σχεδόν χρόνια, και απειλεί με θάνατο ζώα της περιοχής. "Αυτή είναι η Παραγουάη που σήμερα μας πονάει, η Παραγουάη που ματώνει".

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο αριστερός συνασπισμός του οποίου ηγείται (Frente Guasú) είναι καλύτερος από ότι το 2008, όταν νίκησε στις εκλογές και διέκοψε την ηγεμονία του Partido Colorado, και καλύτερος από ότι το 2012, όταν ο τότε πρόεδρος καθαιρέθηκε από τη γερουσία της Παραγουάης μέσω μιας πολιτικής δίκης, διαδικασίας που χαρακτηρίστηκε ως κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Το Μέτωπο Γκουασού έχει τη δυνατότητα, την ευκαιρία, την ιστορική ευθύνη, με τους βουλευτές του, τους περιφερειακούς και δημορικούς συμβούλους και τους κοινωνικούς ηγέτες του.  "Έφτασε η ώρα να κατεβάσουμε λίγο την κομματική μας σημαία για να σηκώσουμε την κόκκινη, λευκή και γαλάζια της πατρίδας μας", κατέληξε ο Λούγο στην ομιλία του.