Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βενεζουέλα: Αστυνομικοί οι δράστες της δολοφονίας του Φέλιξ Βελάσκες


Πηγή: telesurtv.net

Nέα στοιχεία σχετικά με τους δράστες της δολοφονίας, έχουν βρει οι αστυνομικές αρχές ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι Δυνάμεις Κρατικής Ασφάλειας, συνέλαβαν την Κυριακή 4 πρόσωπα που εμπλέκονται στην δολοφονία του Feliz Velásquez, πρώην διοικητή της Μπολιβαριανής Εθνικής Πολιτοφυλακής, που δολοφονήθηκε το Σάββατο στο προάστιο Σάντα Μόνικα του Καράκας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης Γκουστάβο Γκονζάλες Λόπες, με δηλώσεις του στο κανάλι VTV της τηλεόρασης, ανέφερε ότι οι δύο από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί του Τμήματος του Τσακάο της πολιτείας Mιράντα (κέντρο).  Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην διάπραξη του εγκλήματος, ανήκει επίσης στην αστυνομία του Τσακάο και επεσήμανε, ότι οι συλληφθέντες έδρασαν σε συνεργασία με εγκληματικές συμμορίες.

O Φελίξ Βελάσκες σκοτώθηκε το Σάββατο από δύο άνδρες που ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του στο προάστιο Σάντα Μόνικα της πρωτεύουσας Καράκας, ενώ είχε μαζί εγγονή του.


Μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο twitter, o Γκουστάβο Γκονζάλες Λόπες, ανέφερε ότι έχουν αποδείξεις για την άμεση ανάμειξη στην δολοφονία του Βελάσκες, πληρωμένων δολοφόνων οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προσέθεσε ωστόσο ότι το Επιστημονικό Σώμα Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (CICPC) συνεχίζει τις έρευνες.