Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σε δημόσια συζήτηση τα ντοκουμέντα του 7ου Συνεδρίου του ΚΚ Κούβας


Πηγή: cubadebate.cu

Σε μορφή PDF (214KB / ισπανικά) τα ντοκουμέντα του 7ου Συνεδρίου του PCC ΕΔΩ

Είναι διαθέσιμη στους αναγνώστες μας η ψηφιακή έκδοση της ειδικής έκδοσης που περιέχει το ντοκουμέντο για τον Εννοιολογικό Προσδιορισμό*  του Οικονομικού και Κοινωνικού Μοντέλου και τις βάσεις του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, που συζητήθηκε στο πρόσφατο 7ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Το Συνέδριο ανέλυσε δύο σημαντικά προγράμματα με τίτλο “Εννοιολογικός Προσδιορισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Κουβανικού Μοντέλου της Σοσιαλιστικής Ανάπτυξης” και “Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης μέχρι το 2030: Πρόταση για το Όραμα του Έθνους, Άξονες και Στρατηγικοί Τομείς”.

Όπως εξηγείται στην Κεντρική Εισήγηση του σημαντικού κομματικού σώματος τα δύο ντοκουμέντα θα συζητηθούν δημοκρατικά σε όλη την οργάνωση του Κόμματος και της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών καθώς και με εκπροσώπους των μαζικών οργανώσεων και πλατιά στην κοινωνία, με σκοπό να εμπλουτιστούν και να τελειοποιηθούν.


Για την πληροφόρηση του πληθυσμού από την Τρίτη είναι διαθέσιμα και σε όλα τα σημεία πώλησης του τύπου και τα ταχυδρομεία της χώρας το πλήρες κείμενο των παραπάνω ντοκουμέντων σε ταμπλόιντ έκδοση 32 σελίδων, που θα διατίθεται στην τιμή του ενός (εθνικού) πέσο.


*ισπανική  λέξη: Conceptualización