Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚ Νότιας Αφρικής στην Κούβα

Πηγή: Granma

O Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους, υποδέχθηκε την περασμένη Τετάρτη τον σύντροφο Μπλάντε Νζιμάντε, γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Νότιας Αφρικής και υπουργό Παιδείας της αδερφής χώρας, που βρέθηκε στην Κούβα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματός του που πραγματοποίησε συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας.


Στη συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα, ο νοτιοαφρικάνος ηγέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρέθηκε και πάλι στην Κούβα, ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη που ιστορικά έχει επιδείξει ο κουβανικός λαός και αναφέρθηκε ιδιαίτερα του διεθνιστές που έπεσαν  στην πάλη ενάντια στο επονείδιστο σύστημα του απαρτχάιντ.

Συζητήθηκε επιπλέον, το παρόν και το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και κομμάτων, στη βάση ενός περιεχομένου αμοιβαία επωφελούς.

Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης, ο β' γενικός γραμματέας του ΚΚ Νότιας Αφρικής Σόλυ Μαπάιλα και ο β' συντονιστής Τούλας Νξέσι, μεταξύ άλλων πολιτικών στελεχών. Από την κουβανική πλευρά, παραβρέθηκαν ο σύντροφος Χοσέ Ραμόν Μπαλαγουέρ Καμπρέρα, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Tη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη η αντιπροσωπεία του ΚΚ Νότιας Αφρικής έγινε δεκτή από τον Ραούλ Κάστρο, Αρχηγό του Στρατού και Πρόεδρο των Συμβουλίων των Υπουργών και του Κράτους. Στην συνάντηση  παραβρέθηκαν επίσης ο  Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους και ο Χοσέ Ραμόν Μπαλαγουέρ Καμπρέρα, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και άλλα στελέχη του Κόμματος.