Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ιστορική αύξηση του βασικού μισθού στη Βενεζουέλα

Πηγή: Telesur

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανήγγειλε την προηγούμενη Πέμπτη αύξηση του βασικού μισθού κατά 30% από την 1η Νοεμβρίου, με σκοπό να προστατεύσει τους εργαζόμενους της χώρας από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.

Επίσης, ανακοίνωσε την τροποποίηση της βάσης υπολογισμού από 0,75% σε 1,5% για το κουπόνι σίτισης, το οποίο στο εξής θα υπολογίζεται με βάση 30 ημέρες. Σαν αποτέλεσμα, το ελάχιστο εισόδημα από την 1η Νοεμβρίου θα ανέρχεται σε 9.649 Μπολίβαρ, συν 6.750 επιπλέον σε κουπόνια, με άλλα λόγια 16.399 Μπολίβαρ.

Αυτά εξήγγειλε ο πρόεδρος Μαδούρο από την πολιτεία Μπολίβαρ όπου παρέστη σε εκδήλωση στην εταιρία Σιδηρουργίας του Ορινόκου «Αλφρέδο Μανέιρο» (φωτό).

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει εξαγγείλει 30 αυξήσεις του βασικού μισθού, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής προστασίας του λαού από τις συνέπειες των μονοπωλίων, της κερδοσκοπίας και του λαθρεμπορίου.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατήγγειλε ότι στελέχη της δεξιάς αντιπολίτευσης είχαν επαφές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μια προσπάθεια να υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας.

«Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει αντιπολίτευση, αυτό που υπάρχει είναι αντεπανάσταση, αυτό που κάνει είναι να συνομωτεί, είναι κατά του συντάγματος, γι’ αυτό τους βλέπουμε να διαπραγματεύονται την Πατρίδα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», είπε χαρακτηριστικά.