Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογική νίκη της αντιπολίτευσης στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο


Το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα (PNM), κεντροαριστερό κίνημα με επικεφαλής τον Keith Rowley, κέρδισε τις εκλογές στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο , σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Η καταμέτρηση δείχνει ότι η PNM κέρδισε 22 από τις 41 έδρες στο Κοινοβούλιο, ενώ ο μέχρι τώρα κυβερνών συνασπισμός, το Ενωμένο Εθνικό Κογκρέσο (UNC), κατέλαβε 19 έδρες.

Ο Keith Rowley κέρδισε τις εκλογές από την Kalma Persad-Bissessar, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία των νησιών, η οποία εκλέχτηκε το 2010 και διατήρησε στενές σχέσεις συνεργασίας με τις προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής.

Ο τρίτος υποψήφιος Jack Warner, επικεφαλής του Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος (ILP) (υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA) δεν εξέλεξε κανέναν βουλευτή.

Ποιος είναι ο Keith Rowley

Είναι 66 ετών, γεωλόγος που ειδικεύεται στη μελέτη των ηφαιστείων, καθ΄'όλη την πολιτική του καριέρα είχε κυβερνητικές θέσεις, διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας και Χερσαίων και Θαλάσσιων πόρων, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Οικισμού και Εμπορίου και Βιομηχανίας. 

Σε δηλώσεις μετά την εκλογή του, ανέφερε ότι “Είμαστε σίγουροι ότι η χώρα βρίσκεται σε καλά χέρια, έχουμε προετοιμαστεί καλά και περιμένουμε να αναλάβουμε τη διαχείριση των υποθέσεων όλου του λαού του Τρινιντάντ και Τομπάγκο,με τρόπο που θα μας επέτρεπε να δούμε αυτή τη μέρα σαν την αρχή μιας νέας εποχής. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη σκληρή δουλεία και το επιτυχές αποτέλεσμα στις δύσκολες αυτές εκλογές. Αναλαμβάνουμε μια μεγάλη ευθύνη”.