Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ένας άλλος κόσμος δεν είναι μόνο δυνατός αλλά και αναγκαίος

Πηγή:granma.cu

Βρυξέλλες - Ο πρώτος αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Κούβας Miguel Diaz-Canel, δήλωσε χθες στη Σύνοδο Κορυφής των Λαών που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι όχι μόνο δυνατός, αλλά και αναγκαίος για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Ο Diaz-Canel μετέφερε στη συνάντηση το χαιρετισμό αλληλεγγύης του ιστορικού ηγέτη της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και του Κουβανού προέδρου Ραούλ Κάστρο Ρουζ.

Υποστήριξε επίσης, ότι στη Λατινική Αμερική μετά από δεκαετίες αγώνα κατά των προσπαθειών απομόνωσης της Κουβανικής Επανάστασης, ξεκίνησαν νέοι δρόμοι μετασχηματισμών προς όφελος των λαών.

Σημείωσε ότι η ανακήρυξη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής σε Ζώνη Ειρήνης επιβεβαίωσε τις αρχές που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξουν το δικό τους πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό σύστημα ως προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα στα πλαίσια της Δεύτερης Συνόδου Κορυφής μεταξύ της Κοινότητας Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Σε μια βαρυσήμαντη ομιλία του, ο κουβανός ηγέτης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας του στη Βενεζουέλα, στην Αργεντινή, στον Ισημερινό, στο Πουέρτο Ρίκο και επιβεβαίωσε ότι οι Κουβανοί συνεχίζουν να ζητούν το τέλος του εγκληματικού οικονομικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού κατά του έθνους μας.