Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κάλεσμα CTC για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Πηγή: trabajadores.cu

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι:

Εμβαθύνοντας στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων για τα παραγωγικά πλάνα σε κάθε εργασιακή κολεκτίβα, προκειμένου να επιτύχουμε την συνεισφορά στην ανάπτυξη της οικονομία  μας, καλούμε στους εορτασμούς για την Διεθνή Μέρα των Εργατών, που θα διαρκέσουν από την 1η Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου.

Αυτή η επέτειος θα αποτελέσει ευκαιρία για την προώθηση των καθηκόντων που έχουμε μπροστά μας και  των πρωτοβουλιών που ευνοούν την εφαρμογή των Κατευθυντήριων Γραμμών που εγκρίθηκαν στο 6ο Συνέδριο, των στόχων που κατέληξε η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη του Κόμματος, καθώς τους στόχους του ΧΧ Συνέδριου του CTC.

Έχουμε κάθε λόγο για να μετατρέψουμε σε γιορτή για κάθε κουβανό εργαζόμενο, οπουδήποτε κλάδου ή τομέα της οικονομίας, αυτόν τον εορτασμό. Αποτελεί την γιορτή των εργατών που σε στενή συμμαχία με τους διανοούμενους, τους αγρότες, τους άντρες και γυναίκες που παράγουν τον πλούτο, μέρα με τη μέρα, κάνουν πραγματικότητα τον σοσιαλισμό που οικοδομούμε όλοι ενωμένοι.
Θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία για να εκπληρώσουμε τους στόχους για την προβλεπόμενη αύξηση στην παραγωγή ζάχαρης, στα τρόφιμα, στην επενδυτική διαδικασία, στο πλάνο εξαγωγών και την μείωση των εισαγωγών, στην εξοικονόμηση πόρων. Επίσης, στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, στην ενίσχυση των αξιών, όπως αυτών που αξιέπαινα μας πρόσφεραν τα μέλη της ιατρικής μπριγάδας που καταπολέμησαν τον Έμπολα στην Δυτική Αφρική, οι οποίοι, κάνοντάς μας υπερήφανους, θα είναι παρόντες σε αυτόν τον εορτασμό.


Θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους ιστορικούς ηγέτες Λάζαρο Πένια, Χεσούς Μενέντες, Αρασέλιο Ιγλέσιας και άλλους άξιους εκπροσώπους της εργατικής τάξης της Κούβας, στους εργαζόμενους που διακρίθηκαν περισσότερο στο έργο τους, στις Ηρωίδες και τους Ήρωες της Εργασίας και, ιδιαιτέρως, στον Χεράρντο, τον Ραμόν, τον Αντόνιο, τον Φερνάντο και τον Ρενέ, παραδείγματα σταθερότητας, αδιαλλαξίας και πίστης στην Επανάσταση και στην Πατρίδα, οι οποίοι θα συμμετέχουν με την φυσική τους παρουσία στους εορτασμούς μας, για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια.
Εργαζόμενες και εργαζόμενοι:

Είναι πολλές οι προκλήσεις του καιρού μας στην διεθνή πολιτική σκηνή που χαρακτηρίζεται από μια νέα στόχευση της στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Κούβα, η οποία αν και αναγνωρίζει την αποτυχία της πολιτικής της, αυτή της καταδίωξης, της επιθετικότητας και του μιντιακού πολέμου, διατηρεί μέτρα που θα συνεχίσουμε να καταγγέλουμε και να καταδικάζουμε διεθνώς, όπως είναι ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός (εμπάργκο) που έχει το χαρακτήρα γενοκτονίας. Επίσης, η άδικη ένταξη στην λίστα των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία και η κατοχή του εδάφους όπου είναι εγκατεστημένη η ναυτική βάση του Γκουαντάναμο.

Δηλώνουμε ξανά την αιώνια ευγνωμοσύνη μας στις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις που διατηρούν μόνιμη αλληλεγγύη με την Κούβα σε όλες τις μάχες που δίνει. Εκφράζουμε την απεριόριστη δέσμευσή μας προς την αδελφή Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και με τους λαούς της δικής μας Αμερικής και με όλους τους λαούς του κόσμου που υπερασπίζονται την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους.
Οι εορτασμοί θα αποτελέσουν επίσης ευκαιρία για να δηλώσουμε την αναγνώριση προς την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία για τα 70 χρόνια ζωής της, μιας ζωής ενεργής, επαναστατικής και αφιερωμένης στην υπεράσπιση της διεθνούς εργατικής τάξης.

Το CTC και τα συνδικάτα του καλούν τους εργαζόμενους, τους συγγενείς τους και όλο τον λαό να συμμετέχουν ενεργά στους εορτασμούς για την Πρωτομαγιά και να παρελάσουν μαζικά στις πλατείες, τις λεωφόρους, τα χωριά,  παντού, με σύνθημα: Ενωμένοι στην Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.
Θα ξαναθυμηθούμε, με όλη την ορμή που εμπεριέχει, το νόημα της έννοιας Επανάσταση, όπως έχει εκφραστεί από τον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους, την 1η Μάη του 2000. Η σκέψη του και οι αξίες του είναι και θα είναι οδηγός του πνεύματος, της ακεραιότητας και της δράσης του λαού μας.

Παρόντες για την Πατρίδα και την Επανάσταση! 
Ζήτω η Κουβανική Επανάσταση! 
Ζήτω οι εργαζόμενοι! 
Ζήτω η 1η Μάη!
Εθνική Γραμματεία του CTC