Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η Σύνοδος των Λαών στον Παναμά υποστηρίζει την Κούβα και τη Βενεζουέλα

Πηγή: telesurtv.net

Η Σύνοδος των Λαών, των Συνδικάτων και των Κινημάτων της Δικής μας Αμερικής , που πραγματοποιείται παράλληλα με την 7η Σύνοδο Κορυφής των Χωρών της Αμερικής, ολοκληρώνεται το Σάββατο με το τελικό ψήφισμα που υπογραμμίζει την αλληλεγγύη και την αδερφοσύνη με το λαό της Κούβας και της Βενεζουέλας.

Η εκδήλωση που ολοκληρώνεται με την ανάγνωση και έγκριση του Τελικού Ψηφίσματος θα ολοκληρωθεί το  βράδυ του Σαββάτου  με Αντιιμπεριαλιστική Εκδήλωση και τη συμμετοχή των διεθνών αντιπροσωπειών. Σε αυτήν   θα συμμετέχουν επίσης, εννέα αρχηγοί κρατών μεταξύ των οποίων, της Κούβας, του Εκουαδόρ, της Βολιβίας και της Βενεζουέλας,  καθώς και τέσσερεις χιλιάδες  από τα κοινωνικά κινήματα που συμμετείχαν στη  Σύνοδο. 


Την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Εργαζομένων του Παναμά  Αλφρέντρο Γκραέλ, δήλωσε ότι η Σύνοδος των Λαών θα έχει τελικό Ψήφισμα, σε αντίθεση με την 7η Σύνοδο Κορυφής των Χωρών της Αμερικής.

Υπογράμμισε επίσης, ότι το Τελικό Ψήφισμα απορρίπτει  το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά της Βενεζουέλας, ζητά επίσης την άρση του  εμπορικού, οικονομικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στην  Κούβα. Τάσσεται επίσης υπέρ της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο και του δικαιώματος της Βολιβίας να έχει έξοδο στη θάλασσα.